10. jul 2018. – KB4338814 (verzija OS 14393.2363)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1607, all editionsWindows Server 2016

Poboljšanja i popravke


Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Ažurira funkciju „Proveri element“ u programu Internet Explorer tako da bude u skladu sa smernicama koje onemogućavaju pokretanje alatki za programere.
  • Rešava problem zbog koga ponekad dolazi do biranja pogrešnog IME režima za element na kome je aktivan IME.
  • Rešava problem koji se ogleda u tome da DNS zahtevi zanemaruju konfiguracije proxy servera u programima Internet Explorer i Microsoft Edge. 
  • Rešava dodatne probleme sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.
  • Ažurira podršku za radne verzije protokola Token Binding v0.16. 
  • Procenjuje ekosistem operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

  • Bezbednosne ispravke za Internet Explorer, Microsoft Edge, aplikacije za Windows, Windows grafiku, umrežavanje Windows centara podataka, Windows virtuelizaciju, Windows jezgro i Windows Server.

Napomena Ova ispravka nije dostupna preko datoteka za ekspresnu instalaciju operativnog sistema Windows Server 2016.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje
Nakon instaliranja ove ispravke na server DHCP preuzimanja posla instance koja padne, klijenti preduzeća mogu da prime nevažeću konfiguraciju kada zatraže novu IP adresu.  To može dovesti do gubitka veze pošto sistem neće uspeti da obnovi svoje ugovore.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345418.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki uređaji na kojima su pokrenuta radna opterećenja nadgledanja mreže mogu da prime grešku zaustavljanja 0xD1 zbog stanja trke.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345418.

Ponovno pokretanje usluge SQL Service možda neće povremeno uspeti usled greške „Tcp port je već u upotrebi“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345418.

Kada administrator pokuša da zaustavi World Wide Web Publishing Service (W3SVC), W3SVC ostaje u stanju „zaustavljanja“, ali ne može da se u potpunosti zaustavi ili da se ponovo pokrene.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345418.

Nakon instalacije neke od bezbednosnih ispravki za .NET iz jula 2018, COM komponenta ne uspeva da se učita zbog grešaka odbijenog pristupa, neregistrovane klase ili internog kvara zbog nepoznatog razloga. Najčešći potpis greške je sledeći:

Tip izuzetka: System.UnauthorizedAccessException

Poruka: Pristup je odbijen. (Izuzetak od HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4346877.


 

Preuzimanje ove ispravke


Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Preduslov: servisna stek ispravka (SSU) (KB4132216) mora da bude instalirana pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU) (KB4338814). LCU ispravka neće biti prijavljena kao primenljiva sve dok ne instalirate SSU.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4338814.