16. jul 2019 – KB4507459 (verzija OS 14393.3115)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1607, all editionsWindows Server 2016

Istaknute stavke


 • Ažurira problem koji utiče na aplikacije koje upravljaju datotekama, fasciklama i postavkama uređaja.
 • Poboljšava kompatibilnost sa aplikacijom za čitanje ekrana Window-Eyes.

Poboljšanja i popravke


Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji može da spreči pojavljivanje upita za lični identifikacioni broj (PIN) prilikom provere identiteta u pregledaču Internet Explorer. 
 • Rešava problem curenja na priključcima Windows obaveštenja koji dovodi do toga da Windows ostane bez portova. 
 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Brazil. 
 • Rešava problem koji prikazuje dugme za napajanje na ekranu Ctrl + Alt + Del kada su omogućene smernice „Konfiguracija korisnika \ administrativni predlošci \ meni Start i traka zadataka \ Ukloni i sprečava pristup komandama Isključi, Restartuj, Spavanje i Hibernacija“. 
 • Rešava problem zbog kog ne može da se zaobiđe automatsko prijavljivanje kada pritisnete i držite taster Shift tokom pokretanja. 
 • Rešava problem koji može da spreči da usluga Netlogon uspostavi bezbedni kanal i prijavljuje grešku, „0xC000007A – ERROR_PROC_NOT_FOUND“. 
 • Rešava problem koji dovodi do toga da Kontrola aplikacija Windows zaštitnika generiše previše događaja povezanih sa generisanjem dinamičkog koda. 
 • Rešava problem koji dovodi prestanka rada aplikacija koje koriste windows.storage.dll i prikazuje ExceptionCode c0000005 (Narušavanje pristupa) kada se proces zatvori. 
 • Rješava problem koji uzrokuje da skup Storage Spaces Direct (S2D) izgubi kvorum skupa i sprečava pristup S2D jedinicama ako ponovo pokrenete jedan od čvorova klastera S2D. 
 • Rešava problem kod veb pristupa Microsoft udaljenoj radnoj površini (RDWeb) koji omogućava ažuriranje korisničkih lozinki čak i ako je došlo do greške polja „Potvrdi novu lozinku“. 
 • Rešava problem zbog kog server udaljene radne površine može prestati da reaguje kada neko ko koristi preusmeravanje disk jedinice prekine vezu. 
 • Rešava problem zbog kog neke aplikacije mogu prestati da rade kao što se očekuje na klijentima Active Directory usluga za ujedinjavanje 2016 (AD FS 2016) nakon instaliranja ispravke KB4493473 na serveru. Aplikacije koje mogu da se ovako ponašaju koriste IFRAME tokom neinteraktivnih zahteva za potvrdu identiteta i primaju X-Frame Options koje su podešene na DENY.
 • Rešava se problem koji sprečava rad izvršavanja skripti funkcije Virtuelizacija Microsoft aplikacija (App-V) prilikom pokretanja kada niste povezani na kontroler domena (DC). Takođe se ne obavlja App-V izvršavanje skripti kada ga pokrenete u okruženju koje sadrži samo Microsoft Azure Active Directory.
 • Rešava problem sa otvaranjem ili korišćenjem aplikacije za čitanje ekrana Window-Eyes koja može dovesti do greške i sprečiti neke funkcije da funkcionišu na očekivani način.
 • Rešava problem koji može da uzrokuje da čvor klastera izgubi članstvo u klasteru i dovodi do otkazivanja svih njegovih radnih opterećenja. Ovaj problem može da se javi kada čvor klastera kreira Live Dump.
 • Rešava problem koji sprečava da hostovi kojima upravlja System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) numerišu logičke prekidače primenjene na hostovima i da upravljaju njima. Osim toga, ako se ne pridržavate najboljih praksi, moguća je greška zaustavljanja u okviru vfpext.sys na hostovima.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje
Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.
 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.
Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.
Uređaji koji počinju da koriste okruženje izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) iz Windows usluge daljinske primene (WDS) ili System Center upravljača konfiguracije (SCCM) možda neće uspeti da se pokrenu sa greškom „Status: 0xc0000001, informacije: zahtevani uređaj nije povezan ili mu nije moguće pristupiti” nakon instaliranja ove ispravke na WDS serveru.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512495.

Uređaji povezani sa domenom koji je konfigurisan za korišćenje MIT Kerberos područja možda se neće pokrenuti ili će možda nastaviti da se ponovo pokreće nakon instalacije ove ispravke. Uređaji koji su kontroleri domena ili članovi domena zahvaćeni su ovim.

Ako niste sigurni da li je vaš uređaj zahvaćen, kontaktirajte svog administratora. Napredni korisnici mogu da provere da li postoji ovaj ključ registratora prateći putanju HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\Kerberos\MitRealms ili da provere smernicu „Definisanje interoperabilnih postavki za Kerberos v5 područje“ pod stavkom Konfiguracija računara -> Smernice -> Administrativni predlošci > Sistem -> Kerberos.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512517.
Internet Explorer 11 možda neće prikazati neki JavaScript nakon instaliranja ove ispravke. Takođe možete da imate probleme sa aplikacijama koje koriste JavaScript ili kontrolu veb pregledača, kao što je trenutna PowerPoint funkcija emitovanja Skype sastanka.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512517.

Aplikacije i skripte koje nazivaju NetQueryDisplayInformation API ili ekvivalentom WinNT provider možda neće uspeti da daju rezultate nakon prve stranice podataka, često 50 ili 100 unosa. Kada tražite dodatne stranice, možda ćete primiti grešku „1359: došlo je do unutrašnje greške“. Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4516044.

Kako da preuzmete ovu ispravku


Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4509091). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja Dostupno Naredni korak
Windows Update ili Microsoft Update Da Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.
Katalog Microsoft Update Da Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.
Windows Server Update Services (WSUS) Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4507459.