10. septembar 2019 – KB4516044 (verzija OS 14393.3204)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1607, all editionsWindows Server 2016

Istaknute stavke


  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja pretraživača Internet Explorer, tehnologija umrežavanja i ulaznih uređaja kao što su miš, tastatura ili nalivpero.
  • Ispravke verifikacije korisničkih imena i lozinki.
  • Ispravke skladištenja i upravljanja datotekama.

Poboljšanja i popravke


Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

  • Pruža zaštitu od nove podklase ranjivosti bočnog kanala spekulativnog izvršavanja, poznate kao Uzorkovanje mikroarhitektonskih podataka, za 32-bitne (x86) verzije sistema Windows (CVE-2019-11091, CVE-2018-12126, CVE-2018-12127, CVE-2018-12130). Koristite postavke registratora kao što je opisano u člancima Windows Client i Windows Server. (Ove postavke registratora su podrazumevano omogućene za izdanja OS Windows Client i OS Windows Server.)
  • Rešava problem sa aplikacijama i skriptama koje pozivaju API NetQueryDisplayInformation ili ekvivalent WinNT dobavljača. Možda neće uspeti da vrate rezultate nakon prve stranice podataka, često 50 ili 100 unosa. Kada tražite dodatne stranice možda ćete primiti grešku „1359: došlo je do unutrašnje greške“. 
  • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, pretraživač Internet Explorer, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, Windows Input i Composition, Windows Media, Windows Fundamentals, Windows potvrdu identiteta, Windows Datacenter umrežavanje, Windows virtuelizaciju, Windows skladištenje i sistem datoteka, Windows bežično umrežavanje, mašinu za bazu podataka Microsoft JET, Windows jezgro i Windows server .

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje
Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

  • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.
  • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.
Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke


Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte članak Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4512574). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja Dostupno Naredni korak
Windows Update i Microsoft Update Da Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.
Katalog Microsoft Update Da Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.
Windows Server Update Services (WSUS) Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4516044.