10. mart 2020. – KB4540670 (verzija OS 14393.3564)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1607, all editionsWindows Server 2016

Istaknute stavke


  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada koristite proizvode sistema Microsoft Office.
  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada koristite Microsoft Edge i Internet Explorer.
  • Ispravke verifikacije korisničkih imena i lozinki.
  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.
  • Ispravke skladištenja i upravljanja datotekama.
  • Ispravke za poboljšavanje bezbednosti prilikom korišćenja spoljnih uređaja (kao što su upravljači za igru, štampači i veb kamere).

Poboljšanja i popravke


Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

  • Rešava problem koji sprečava prikaz ikona i kursora na očekivan način.
  • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, komponentu Microsoft Graphics, Windows Media, Windows Silicon Platform, Microsoft Edge, Internet Explorer, Windows Fundamentals, Windows potvrdu identiteta, Windows Cryptography, Windows jezgro, Windows osnovno umrežavanje, Windows Storage i sisteme datoteka, Windows periferijske uređaje, Windows bezbednost na mreži i kontejnere, Windows Update stek i Windows Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje
Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Kada koristite Windows Server kontejnere sa ispravkama od 10. marta 2020, možete naići na probleme sa 32-bitnim aplikacijama i procesima. Važne smernice o ažuriranju Windows kontejnera potražite u članku Kompatibilnost verzija Windows kontejnera.

Kako da preuzmete ovu ispravku


Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja i ublažavaju potencijalne probleme sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija o SSU ispravkama pogledajte članak Servisne stek ispravke i članak Servisne stek ispravke (SSU): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4540723). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja Dostupno Naredni korak
Windows Update i Microsoft Update Da Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.
Katalog Microsoft Update Da Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.
Windows Server Update Services (WSUS) Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4540670