14. juli 2020 – KB4565503 (OS Build 19041,388)

Primenjuje se na: Windows 10, version 2004, all editionsWindows Server version 2004

Istaknute ispravke


 • Poboljšava bezbednost u usluzi Microsoft Store.
 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja ulaznih uređaja (kao što su miš, tastatura ili nalivpero).
 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.
 • Ispravke skladištenja i upravljanja datotekama.
 • Ažurira problem koji možda uzrokuje da određene igre i aplikacije imaju vizuelno distorziju kada se promena veličine u režimu prozora u sistemu, ili da se prebacite sa celog ekrana u režim prozora. 
 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja zastarele programaInternet Explorer i Microsoft Edge.
 • Ažurira problem koji može da spreči neke aplikacije da štampaju dokumente koji sadrže grafiku ili velike datoteke.
 • Ažurira problem koji može da vas spreči da se povežete sa uslugom OneDrive pomoću aplikacije OneDrive.

Poboljšanja i popravke


Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem u određenim aplikacijama koje koriste imovinu ImeMode za kontrolu uređivača metoda unosa (IME) u operativnom sistemu Windows 10, verzijom 2004 (ispravka za May 2020). Na primer, ovaj problem sprečava automatsko prebacivanje na Katakana režim potpune širine, Alfanumerički režim potpune širine, ili Hiragana režim potpune širine. Više informacija potražite u članku KB4564002 i objava na blogu, Dobijanje ispravke za May 2020 spremne za ažuriranje izdanja.
 • Rešava problem koji može da vas spreči da koristite PowerShell da biste promenili lokalni standard sistema na osnovnim platformama servera.
 • Rešava problem koji možda uzrokuje da određene igre i aplikacije imaju vizuelno distorziju pri promeni veličine u režimu prozora koji se prebacuje u režim prozora ili prebacujete se sa celog ekrana u režim prozora. 
 • Rešava problem koji može da dovede do toga da LSASS. exe ne uspe sa porukom o grešci "kritički sistemski proces, C:\WINDOWS\system32\lsass.exe, ne uspjelo se uz kôd statusa c0000008. Računar se sada mora ponovo pokrenuti. "
 • Rešava problem koji može da spreči neke aplikacije da štampaju dokumente koji sadrže grafiku ili velike datoteke nakon instalacije ispravki za Windows objavljene 9. juna 2020.
 • Rešava problem koji može da vas spreči da se povežete sa uslugom OneDrive pomoću aplikacije OneDrive. Do ovog problema dolazi na nekim starijim uređajima ili na uređajima koji imaju starije aplikacije, koji koriste upravljačke programe za filtriranje sistemskih sistema datoteka. Kao rezultat toga, to može da spreči ove uređaje da preuzimaju nove datoteke ili da otvore prethodno sinhronizovanu ili preuzete datoteke.
 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, Windows App i Frameworks, Microsoft prodavnica, Windows grafika, Windows unos i kompozicija, Windows medijum, Windows Shell, Windows osnove, Windows upravljanje, jezgro operativnog sistema Windows, Windows hibridno umrežavanje, Windows skladište i datoteke, prostore za skladištenje i Windows Update Stak, Windows MSXML, Windows Server i grupisanja, Windows udaljena radna površina, Internet Explorer, zaostavљtina Microsoft Edgei mašina Microsoft et Database.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptoma Privremeno rešenje

kada koristite neke aplikacije, kao što je Microsoft Excel, korisnici Microsoft uređivača metoda unosa (IME) za Kineze i Japance mogu da dobiju grešku ili aplikacija prestaje da se odaziva ili zatvori prilikom pokušaja prevlačenje pomoću miša.

Ovaj problem se rešava u KB4571744.
Korisnici Microsoft uređivača metoda unosa (IME) za japanski ili kineski jezici mogu da naiđete na probleme prilikom pokušaja različitih zadataka. Možda imate problema sa unosom, primate neočekivane rezultate ili možda ne možete da unesete tekst. Više informacija o temama, koracima za zaobilaženje i trenutno rešenim problemima potražite u članku KB4564002

 

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke


Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4566785) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Kanal objavljivanja Dostupno Naredni korak
Windows Update i Microsoft Update Da Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.
Katalog Microsoft Update Da Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.
Windows Server Update Services (WSUS) Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4565503

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.