10. novembar 2020 – KB4586786 (OS IT 18362,1198 i 18363,1198)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1903, all editionsWindows Server version 1903Windows 10, version 1909, all editions

Istaknute ispravke


  • Ažurira datum početka 2020 DST za Fiji ostrva na Fiji na 20. decembar 2020. 
  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft Office proizvoda.
  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti pri korišćenju uređaja kao što su miš, tastatura ili pero.
  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.

Poboljšanja i popravke


Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, obratite pažnju na novu Veb lokaciju vodiča za bezbednosne ispravke .

 

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzije 1809 ili novije u noviju verziju operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticali samo ako su već instalirale bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenoj 16. septembar 2020 ili novijim verzijama, a zatim pređite na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 iz medija ili instalacionog izvora koji nemaju LECU koji su objavljeni 13. oktobar 2020 ili novija verzija. Ovo se prvenstveno događa kada se upravljani uređaji ažuriraju pomoću zastarelih sastavljena kreveta ili medija pomoću alatke za upravljanje ispravkama kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft upravljač za konfiguraciju krajnjih tačaka. To može da se dogodi i kada koristite zastareli medijum medij ili ISO slike koji nemaju integrisanu najnoviju ispravku.

Napomenu Uređaji pomoću usluge Windows Update za preduzeća ili koji se direktno povezuju sa Windows ažuriranjem nisu uticali na ispravke. Bilo koji konekram koji se povezuje sa uslugom Windows Update trebalo bi uvek da prima najnovije verzije ažuriranja funkcija, uključujući najnoviju LCU, bez dodatnih koraka.

Ako ste već naijeli na ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite unutar prozora za deinstaliranje tako što ćete se vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows koristeći uputstva ovde. Prozor za deinstaliranje može da bude 10 ili 30 dana u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije u koju ažurirate. Onda ćete morati da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. Napomenu U okviru prozora za deinstaliranje možete da povećate broj dana koji morate da vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge DISM – set-osuninstall. Ova promena mora da bude pre nego što je istekao podrazumevani prozor za deinstaliranje. Više informacija potražite u članku instalacije komandi komande za uklanjanje operativnog sistema.

Radimo na rezoluciji i Obezbedićemo ažurirane bunde i osvježene medije narednih nedelja.

Nakon instalacije ove ispravke na kontrolorima domena (DCs) i upravljačima domena samo za čitanje (RODCs) u okruženju, možda ćete naići na Kerberos potvrdu identiteta i problema oko obnove ulaznica. Ovo je izazvalo problem u načinu na koji je cve-2020-17049 adresirano na ove ispravke.

Za određene simptome i ponašanja koji su vezani za ovaj problem pogledajte stranicu sa zdravstvenim olakšanjem za Windows Server, verziju 1909 ili Windows server, verziju 1903

Napomenu Ovaj problem utiče samo na Windows servere, Windows 10 uređaje i aplikacije u poslovnim okruženjima.

Ovaj problem se rešava u KB4594443.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke


Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4586863) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja Dostupno Naredni korak
Windows Update i Microsoft Update Da Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.
Katalog Microsoft Update Da Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.
Windows Server Update Services (WSUS) Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4586786

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.