10. novembar 2020 – KB4586845 (mesečno zbirno vrednosti)

Primenjuje se na: Windows 8.1Windows Server 2012 R2Windows Embedded 8.1 Industry Enterprise

Poboljšanja i popravke


Ova bezbednosna ispravka obuhvata poboljšanja i ispravke koje su deo ispravke KB4580347 (objavljeno 13. oktobar 2020) i odnosi se na sledeće probleme:

  • Ispravlja datum početka DST-a za ostrva Fidži do 20. decembra 2020.
  • Dozvoljava administratorima da omogućuju "Sačuvaj cilj kao" pomoću smernica grupe za korisnike u Microsoft Edge IE režimu.
  • Odnosi se na problem u kom se LDAP funkcije verodostojnosti i zapeиaćuju sa SASL metodom prijavljuju nepravilno u događanjima 2889 u direktorskim uslugama za usluge direktorijuma iz izvornog Microsoft-Windows-ActiveDirectory_DomainService kao nebezbedne sesije.
  • Bezbednosne ispravke za Windows grafiku, Windows silikonsku platformu, Windows potvrda identiteta, Windows Core umrežavanje, Windows periferne uređaje, Windows Security i kontejneri, Windows hibridne skladište, Windows udaljena radna površina i Microsoft Engine Scripting.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, obratite pažnju na novu Veb lokaciju vodiča za bezbednosne ispravke .

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje
Određene operacije, kao što je preimenovanje, koje vršite na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na grupi deljeni disk klastera (csv) mogu da ne uspeju sa greškom, "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do toga dolazi kada obavite operaciju u čvoru "vlasnika CSV" iz procesa koji nema privilegiju administratora.

Uradite nešto od navedenog:

  • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.
  • Izvršite operaciju sa čvora koja nema CSV vlasništvo.

Microsoft radi na rešavanju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instalacije ove ispravke na kontrolorima domena (DCs) i upravljačima domena samo za čitanje (RODCs) u okruženju, možda ćete naići na Kerberos potvrdu identiteta i problema oko obnove ulaznica. Ovo je izazvalo problem u načinu na koji je cve-2020-17049 adresirano na ove ispravke.

Za određene simptome i ponašanja koji su vezani za ovaj problem pogledajte stranicu sa zdravstvenim Ispravnošću operativnog sistema Windows

Napomenu Ovaj problem utiče samo na Windows servere, Windows 10 uređaje i aplikacije u poslovnim okruženjima.

Ovaj problem se rešava u KB4594439.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke


Pre instaliranja ispravke

Preporučujemo da instalirate najnoviju ispravku steka usluge (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu vrednost. Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem zbirne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4566425) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja Dostupno Naredni korak
Windows Update i Microsoft Update Da Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.
Katalog Microsoft Update Da Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.
Windows Server Update Services (WSUS) Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows Embedded 8.1 Industry Enterprise, Windows Embedded 8.1 Industry Pro

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za ispravku 4586845