Nakon što ponovo dodate server je član grupe replikaciju DFS u Windows Server 2003 R2, početne replikacije ne dođe na serveru članica, a u fascikli repliciranu kopiraju neočekivano drugim partnerima za replikaciju

Primenjuje se na: Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition (32-Bit x86)Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter x64 EditionMicrosoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition (32-Bit x86)

Simptomi


Razmotrite sledeći slučaj. Na računaru koji radi pod sistemom Windows Server 2003 R2, izbrišete član serveru iz grupe replikacije Distributed File System (DFS). Nakon ID 4010 se evidentira u evidenciji DFS replikacije na član serveru, promenite sadržaj u repliciranoj fascikle na serveru za člana. Onda, ti dodati server član DFS replikacije grupe koristeći istu repliciranu fasciklu. U ovom slučaju, promene koje ste napravili u repliciranoj fasciklu kopiraju neočekivano drugim poslužiteljima. Međutim, očekuju vas na početne replikacije se dešavati član server.

Rešenje


Da biste rešili ovaj problem, koristite jedan od sledećih metoda.

1. metod: Onemogućavanje član server umesto brisanja

Kada želite da privremeno isključite član serveru iz grupe DFS replikacije, preporučuje da onemogućite server na kartici " članstva " u proširenje konzole za upravljanje DFS. Ako želite da uključite server član u grupi za replikaciju DFS kasnije, jednostavno možete omogućiti član servera na svakom problemu koji je opisan u ovom članku. Napomena Preporučujemo da koristite postupak 1.

2. metod: Čekaj više od 60 dana da biste dodali člana server konfiguracije DFS replikacije

Kada izbrišete član serveru iz grupe DFS replikacije, član server će biti označene pomoću zastavice nadgrobni spomenik 60-dnevnu DFS replikacije baze podataka. Ako član server se dodaje DFS replikacije grupe unutar ovaj period od 60 dana, ovu zastavu nadgrobni spomenik će biti izbrisane i koristiće se originalni server objekte za ovaj server član DFS replikacije baze podataka. Stoga, član server ne nastupiće početne replikacije i sadržaja u fascikli repliciranu se neočekivano je kopirao.

3. metod: Ne menjaju kopiranom fasciklom

Nakon što ponovo dodate član server, neočekivano je kopiran sadržaja u repliciranoj fasciklu koja je novija od podatke na drugim partnerima za replikaciju. Zbog toga, proverite da li podatke u fascikli repliciranu stariji nego na drugim partnerima za replikaciju podataka pre nego što ponovo dodate član server. Da bi se to postiglo, nepromenjeni repliciranu fasciklu na serveru članica koje želite dodati ponovo kasnije.

Status


Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.