Ispravka: Mrtvoj tački se javlja kada dve transakcije pokušajte da izvršite operaciju "DML" u tabeli koja sadrži podsetnik za zaključavanje za TABLOCK ili za XLOCK podsetnik za zaključavanje

Primenjuje se na: Microsoft SQL Server Compact 3.5SQL Server Compact 3.5 Service Pack 2

Simptomi


Razmotrite sledeći slučaj u Microsoft SQL Server Compact 3.5:
  • Imate dva transakcije serializable izolacije.
  • Oba transakcije pokušajte da izvršite operaciju DML (upit/DML) na istoj tabeli koja sadrži podsetnik za TABLOCK zaključavanje ili podsetnik za zaključavanje na XLOCK.
U ovom scenariju, naiđete na mrtvoj tački.

Uzrok


Do ovog problema dolazi zato što oba transakcije sačeka jedan još za XLOCK. Kada upit bude preveden, oba transakcije nabavite deljene bravu na stolu i onda drži brava za serializable izolaciju. Kada oba transakcije pokušaju da izvrši jedan execute, upit na istoj tabeli koja sadrži XLOCK zaključavanje jasno, oba transakcije Sačekajte jedno prema drugom XLOCK. Stoga, dolazi do mrtve tačke.Napomena Ovaj problem se javlja i kada oboje transakcije da izvršite operaciju "DML" na istoj tabeli koja sadrži podsetnik za zaključavanje za TABLOCK.

Rešenje


SQL Server Compact 3.5 sa servisnim paketom 2

Fix za ovaj problem je prvi put pušten u Kumulativna ispravka 2. Za više informacija o tome kako da nabavite ovaj paket Kumulativna ispravka za SQL Server 2008 R2, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
2289547 Kumulativna ispravka 2 za SQL Server Compact 3.5 sa servisnim paketom 2

Status


Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Više informacija


Za više informacija o zastoju, posetite Web lokaciju sledeće Microsoft Developer Network (MSDN): Za više informacija o DML, posetite sledeću MSDN Web lokaciji:Za više informacija o terminologiji za ažuriranje softvera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranja