Sadržaj
×

Bezbednosne informacije potvrđuju vaš identitet

Bezbednosne informacije su alternativna adresa e-pošte kontakta ili broj telefona koje dodajete na nalog. Ako zaboravite lozinku ili ako neko drugi pokušava da preuzme vaš nalog, šaljemo verifikacioni kôd za verifikaciju tom alternativnom adresom e-pošte ili brojem telefona. Kada nam vratite kôd, znamo da ste zaista vi da bismo mogli da vam pomognemo da se vratite na Microsoft nalog.

Koristimo vaše bezbednosne informacije samo da bismo potvrdili vaš identitet ako pristupate ličnim informacijama ili ako otkrijemo problem sa vašim nalogom. 

Napomena: Ovaj članak govori o bezbednosnim informacijama. Ako ste izgubili, zaboravili ili imate druge probleme sa lozinkom, pogledajte promena ili poništavanje lozinke Windows lozinku.

Pre nego što počnemo da upravljamo vašim bezbednosnim informacijama, hajde da se uverimo da smo uspešno poslali kod za verifikaciju.

 • Ako želite da poništite lozinku, ali kod za verifikaciju nije stigao, pogledajte članak Kada ne možete da se prijavite na Microsoft nalog.

 • Savete o prijemu i korišćenju kodova za verifikaciju možete da pročitate u odeljku Rešavanje problema sa kodovima za verifikaciju.

Upravljanje bezbednosnim informacijama

Možete da promenite lozinku, ažurirate informacije ili pregledate nedavne aktivnosti. Ako još niste prijavljeni u Microsoft nalog, videćete odziv.

Promena bezbednosnih informacija

Upravljanje bezbednosnim informacijama

Na stranici naloga osnove bezbednosti možete da dodate, ažurirate ili uklonite bezbednosne informacije. Izaberite nešto od sledećeg da biste saznali kako.

Ako želite da dodate novu adresu e-pošte ili broj telefona, pročitajte članak Kako da dodate bezbednosne informacije na Microsoft nalog.

Proverite da li je lista brojeva telefona ili adrese e-pošte koje koristite za prijavljivanje na nalog ažerim. Otvorite opcije za prijavljivanje da biste isključili željene opcije za prijavljivanje za bilo koji broj telefona ili adresu e-pošte koju ne koristite često

Važno: 

 • Ne morate da uklanjate stare bezbednosne informacije osim ako ne postoji bezbednosni rizik za nalog (na primer, neko drugi ima pristup starom poštanskom sandučetu).

 • Ako treba da zamenite bezbednosne informacije, prvo proverite da li ste dodali nove informacije.

 • Ako zahtevate uklanjanje svih bezbednosnih informacija sa naloga, te informacije se ne menjaju u stvari u toku 30 dana. Tokom tog vremena, ne možemo da prihvatimo dodatne promene ili dodatke bezbednosnim postavkama ili informacijama o naplati. Nalog je i dalje otvoren i aktivan, a i dalje možete da koristite e-poštu, Skype, OneDrive i uređaje, kao i obično. Kada bude vreme za unos novih bezbednosnih informacija, javićemo vam. Saznajte više.

 1. Na stranici Osnove bezbednosti kliknite na dugme Ažuriraj informacije. Ako još niste prijavljeni u Microsoft nalog, biće vam zatraženo da se prijavite.

 2. Može vam biti zatraženo da unesete kôd za verifikaciju da biste nastavili. Ako nemate pristup alternativnom adresi e-pošte ili broju telefona, odaberite stavku Nemam ništa od ovog i pratite uputstva da biste zamenili svoje bezbednosne informacije.

 3. Svoje bezbednosne informacije ćete videti u okviru Bezbednosne postavke. Odaberite stavku Ukloni za sve koje želite da uklonite. Možda će vam biti zatraženo da dodate nove bezbednosne informacije da biste mogli da uklonite stare informacije.

Rešavanje problema sa kodom za verifikaciju

Postoji nekoliko mogućih objašnjenja za to zašto kodovi za verifikaciju ne dolaze uvek. Pročitajte listu najčešćih uzroka i pogledajte da li se neki od njih odnosi na vas.

Da li vaš telefon blokira tekst iz nepoznatih brojeva?
Ako je tako, promenite postavke telefona, a zatim odaberite stavku Nemam kôd. Poslaćemo još jedan kod za verifikaciju.

Da li je vaša e-poruka poslala kôd za verifikaciju u fasciklu za neželjenu poštu? 

Proverite da li u fascikli sa neželjenom e-poštom ima poruka sa Microsoft naloga i koristite kôd koji vam je poslat. Važeći kodovi za verifikaciju potiče sa @accountprotection.microsoft.com-adrese.

Označite @accountprotection.microsoft.com kao pouzdanog pošiljaoca da biste primili kôd za verifikaciju u prijemnom poštanskom sandučetu.

Da li je vaš broj telefona ili adresa e-pošte ispravno unet?
Da bismo sačuvali vaše informacije dok se prijavljate, pokazaćemo vam samo poslednje dve cifre vašeg broja telefona ili prva dva znaka vaše e-adrese.

Da biste videli da li su vaše bezbednosne informacije ispravne:

 1. Prijavite se na stranicu "Osnove bezbednosti" sa Microsoft nalogom.

 2. Izaberite Ažuriraj informacije.

 3. Odaberite metod za koji znate da funkcioniše ili odaberite stavku Nemam ništa od ovog da biste zamenili bezbednosne informacije.

Da li se alternativna adresa e-pošte završava na @outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com?
Ako je tako, koristite jedan Microsoft nalog za verifikaciju drugog Microsoft naloga. To može da vam bude komplikovano da pratite u koji ste prijavljeni. Kada se prijavite na drugi nalog (da biste poslali kôd na tu e-poruku), većina pregledača vas automatski odjavi sa prvog naloga (onaj koji zapravo zahteva kôd).

Da biste nabavili kod za verifikaciju:

 1. Prijavite se pomoću pregledača u režimu privatnosti pomoću prvog naloga. Ovo vam možete dozvoliti da ostanete prijavljeni na oba naloga u isto vreme.

 2. Kada budete upitani da unesete verifikacioni kôd koji je poslat na alternativnu adresu e-pošte, nemojte da zatvarate prozor pregledača.

 3. Otvaranje novog prozora u režimu privatnosti. Ctrl + Shift + P je prečica za InPrivate pregledanje u Microsoft Edge i Internet Explorer. Ako koristite drugi pregledač, potražite informacije o režimu privatnosti u pomoći tog pregledača.

 4. U novom prozoru se prijavite na alternativni nalog e-pošte i potražite poruku od tima Microsoft naloga. Kopirajte ili zapišite kod za verifikaciju iz poruke.

 5. Vratite se u prozor koji vam traži kôd za verifikaciju. Unesite kôd i pratite uputstva.

Kada vidite poruku koja od vas traži da se uverite da možete da primite verifikacioni kôd, potvrdite ili dodajte nove bezbednosne informacije. Možete da ga preskočite 24 časa istovremeno, ali posle sedam dana od prvog obaveštenja, morate da verifikujete ili dodate nove bezbednosne informacije pre nego što se ponovo prijavite.

Nećemo tražiti da verifikujete bezbednosne informacije svaki put kada se prijavite. Povremeno možemo zatražiti da je ponovo proverite – na primer, ako niste dugo prijavljeni. Ovo je način da se uverimo da su vaše informacije aktuelne.

Ne. Kôd za verifikaciju ne zamenjuje lozinku, tako da ne funkcioniše ako unesete kôd za verifikaciju u polje za lozinku. Kodove za verifikaciju koristimo pored lozinki kao dodatni sloj bezbednosti u slučaju da neko drugi nauči vašu lozinku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×