Druga direktiva o platnim uslugama i snažna potvrda identiteta klijenta

Od 14 septembra 2019. banke u 31 zemlji Evropskog ekonomskog prostora moraju da potvrde identitet osobe koja kupuje na mreži da bi uplata mogla da se obradi. Ova provera zahteva višestruku potvrdu identiteta kako bi kupovina na mreži bila bezbedna i zaštićena. Imajte u vidu da datum za ovaj uslov za verifikaciju može da bude odložen za neke zemlje. 

Ova najčešća pitanja sadrže odgovore na uobičajena pitanja o dodatnim informacijama neophodnim za višestruku potvrdu identiteta. 

 

Banka zahteva da koristite višestruku potvrdu identiteta da biste dovršili kupovinu i zatražiće da unesete neophodne informacije na stranicu za potvrdu identiteta koju prikaže. Na primer, možda će tražiti da dostavite biometriju, jednokratni kôd (OTP) dobijen u SMS poruci, PIN ili druge informacije o identifikaciji koje ste podesili u banci.

Banka određuje kada se primenjuje višestruka potvrde identiteta na osnovu iznosa transakcije, aktivnosti kupovine ili drugih faktora. Zbog toga možda nećete morati da prolazite kroz dodatne korake za potvrdu identiteta.

Banka traži višestruku proveru identiteta, u skladu sa zakonom, da bi sprečila prevaru na mreži i neovlašćen pristup računu kako biste jedino vi mogli da kupujete pomoću tih akreditiva za plaćanje.

Svaka kupovina na mreži ili u e-trgovini pomoću American Express, Mastercard i Visa kartica može da za plaćanje zahteva višestruku potvrdu identiteta.

Tražiće se i da dostavite dodatnu potvrdu identiteta kada promenite način plaćanja, dodate novi način plaćanja, uplatite sredstva, nadogradite ili promenite planove za pretplatu ili izmenite ponovljene naplate – čak i ako tada ništa ne kupujete.

Pokušali smo da sa vašeg računa naplatimo pretplatu koju imate, ali plaćanje nije uspelo jer banka zahteva višestruku potvrdu identiteta za obradu plaćanja. Da biste sprečili prekid usluge i nastavili sa korišćenjem pretplate, pratite uputstva u e-poruci koju ste dobili da biste dostavili potvrdu identiteta i platili neizmirene obaveze.

Imajte u vidu da je trenutni način plaćanja važeći i da samo treba da mu se doda višestruka potvrde identiteta za dodatnu bezbednost. Ovo treba da uradite samo jednom i posle ažuriranja naloga vam nećemo više tražiti da dostavite ove informacije za buduća obnavljanja pretplate.

Napomena:

  • Ako ne možete da ažurirate nalog, obratite se banci da biste rešili problem.

  • Opšte informacije o pretplatama i njihovom statusu, potražite na stranici Usluge i pretplate.

 

  • Proverite broj mobilnog telefona i adresu e-pošte povezane sa bankovnim računom.

  • Proverite da li je verifikaciona e-poruka koju je banka poslala otišla u fasciklu za bezvrednu poštu.

  • Proverite postavke mreže ili mobilnu vezu da biste videli da li ste povezani.

  • Ako ne primite kôd posle 3 minuta, kliknite na dugme „Ponovo pošalji kôd“ da biste dobili novi kôd od banke, pa ponovo proverite e-poštu ili mobilni telefon.

Možda je sesija istekla ako ste bili neaktivni na sajtu ili ste možda slučajno uneli pogrešan kôd. Ponovo pošaljite kôd i osvežite stranicu, pa ponovo unesite kôd. Može doći i do otkazivanja servera, pa sačekajte malo i pokušajte da ponovo pošaljete kôd. 

Ako ovo ne reši problem, obratite se banci kako bi mogla da proveri valjanost informacija o kontaktu povezanih sa vašim načinom plaćanja i da ažurira nalog ako je neophodno.

  • Ako imate 18 godina i želite da kupite artikal pomoću načina plaćanja roditelja ili staratelja na svom nalogu, zatražite da podese Microsoft porodičnu grupu ili koristite poklon-karticu. Uz dozvolu roditelja možete da koristite sredstva dodata na Microsoft nalog za kupovinu artikala.

  • Ako imate manje od 18 godina i želite da kupite ili obnovite pretplatu na nalogu, morate da koristite pretplatničku karticu za plaćanje unapred ili da iskoristite kôd digitalne pretplate.

  • Ako imate više od 18 godina i kupujete u ime nekog drugog, a vlasnik instrumenta plaćanja ne može da dostavi informacije za potvrdu identiteta na nalogu, koristite drugi način plaćanja za kupovinu, kao što su poklon-kartice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×