Sadržaj
×

Postoje dva razloga za koje možete da mislite da je vaš nalog hakovan.

 • Možda ste primili poruku od korporacije Microsoft koja kaže: "pomoć za obezbeđivanje naloga". To znači da smo videli neke aktivnosti na vašem nalogu koji su nedovoljno obični da bismo preduzeli mere za zaključavanje naloga dok ne budete mogli da uradite nešto.

 • Videli ste aktivnost kao što su neovlašćene naplate, spam koja se šalje na listu kontakata, nepoznata imena u deljenju datoteka itd.

Ako nijedno ne zvuči kao vaša situacija, posetite kada ne možete da se prijavite na Microsoft nalog.

Slijedite ove korake da biste mogli da vratite kontrolu nad Microsoft nalogom.

 1. Promena lozinke za Microsoft nalog

 2. Proveravaj aktivnost prijavljivanje za prijavljivanje koje niste uradili

 3. Redigovanje postavki naloga

 4. Zaštita drugih naloga na mreži

 5. Zaštita Microsoft naloga za buduću

Napomena: Xbox klijenti će pronaći rešenje prilagođeno na način na koji stupate u interakciju sa konzolom i nalogom na rešenju Xbox kompromitovane naloga.

1. promena lozinke Microsoft naloga

Prva stvar koju želite da uradite radi zaštite naloga jeste da promenite lozinku.

 1. Idite na oporavak naloga i otkucajte e-adresu, broj telefona ili Skype ime koje koristite za prijavljivanje. Zatim izaberite stavku dalje.

 2. Zamolićemo gde želite da dobijete bezbednosni kôd. Izaberite stavku dalje.

 3. Otkucajte zahtevane informacije i izaberite stavku Pošalji kôd.

 4. Otkucajte bezbednosni kôd da biste verifikovali identitet, a zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Otkucajte novu lozinku. Zatim ga potvrdite tako što ćete ga ponovo otkucati u polju ponovo unesite lozinku .

Ako ne možete da promenite lozinku pomoću bezbednosnog koda za kontakt informacije, dovršite obrazac za oporavak. Evo nekih saveta koje možete da koristite da biste popunili obrazac.

Napomena: Za zaštitu naloga imamo striktne smernice o tome kako vaši advokati mogu da vam pomognu sa nalogom. Podržavanje Microsoft podrške ne može da poništi lozinku obezbedi informacije o nalogu bez odgovarajuće validacije ili da promeni bezbednost naloga u vaše ime. Samo vi možete da poništite lozinku i napravite bezbednosne promene na nalogu.

 Koraci koji se preduzimaju ako ne mogu da potvrdim da posedujem nalog

 • Preporučujemo da pokušate ponovo, do dva puta dnevno. Možete da pronađete više informacija ili da se seжate nečega što će vam pomoći.

 • Možete uvek da kreirate novi nalog ako imate problema sa zahtevom za oporavak i ponovo pokušate da uradite nešto novo što može da pomogne.

2. potvrdite aktivnost prijavljivanje za prijavljivanje koje niste bili vi

Kada se prijavite, moraćete da pregledate nedavnu aktivnost na nalogu. Ako vidite bilo koju aktivnost naloga koja izgleda nepoznato, potvrdite izbor u ovomslučaju, a mi ćemo vam pomoći da promenite lozinku ako to već niste uradili.

Napomena: Lokacija je zasnovana na IP adresi i približno je Zaštita privatnosti. Potražite konzistentnost umesto naslednosti lokacije.

 1. Idite na bezbednost > aktivnost prijavljivanja > prikaz aktivnosti

 2. Zbog osetljivosti ovih informacija, moraćete da verifikujete identitet pomoću bezbednosnog kôda. Na ekranu Zaštita naloga Izaberite metod po kojem želite da primite ovaj kôd, a zatim izaberite stavku Pošalji kôd.

 3. Na ekranu Unesite kôd Unesite bezbednosni kôd koji ste primili.

 4. Pregledajte nedavne aktivnosti prijavljivanja na nalogu. Ako vidite bilo koji uspešan prijavljivanje koji ne prepoznajete, pokrećete skeniranje pomoću bezbednosnog softvera i uklonite bilo koji malver koji pronađete. Zatim ponovo promenite lozinku.

3. Pregledajte postavke Microsoft naloga

Potvrdite kontakt informacije o bezbednosti: uklonite sve bezbednosne informacije o kontaktu koje je možda dodao napadač.

 1. Na stranici osnove o bezbednosti izaberite dugme Ažuriraj informacije . Ako već niste prijavljeni na Microsoft nalog, bićete upitani da se prijavite.

 2. Od vas će biti zatraženo da unesete verifikacioni kôd da biste nastavili. Ako nemate pristup alternativnom e-pošti ili telefonu telefona, odaberite stavku Nemam nijedno od ovih i pratim uputstva da biste zamenili bezbednosne informacije.

 3. Videćete bezbednosne informacije u okviru bezbednosne postavke. Odaberite stavku Ukloni za bilo koju želite da uklonite. Možda će vam biti zatraženo da dodate nove bezbednosne informacije pre nego što budete mogli da uklonite stare informacije.

Ažurirajte postavke e-pošte Outlook.com: ponekad napadači menjaju postavke e-pošte tako da primaju e-poruke koje šaljete ili one postavljaju automatske odgovore za e-poruke koje primate. Pošto je to tako uobičajeno, Microsoft će postaviti ove postavke na podrazumevane opcije ako mislimo da je nalog kompromitovan.

 1. Prijavljivanje u Outlook.com

 2. Izaberite ikonu postavke, a zatim Prikažite sve postavke.

 3. Pregledajte sledeće postavke i uklonite sve nepoznate adrese ili informacije koje su možda dodate:

Ukloni deljenje usluge OneDrive: uverite se da napadač nije dozvolio pristup vašim datotekama.

 1. Prijavite se u OneDrive.

 2. U meniju OneDrive izaberite stavku Deljenje .

 3. Pregledajte fascikle i datoteke koje delite da biste videli da li je dodata ili uklonjena.

Redigovanje istorije porudžbine: redigovanje istorije porudžbina za neprepoznatljive troškove.

4. zaštita drugih naloga na mreži

Ako je napadač imao pristup vašem korisničkoj usluzi i lozinci, možda imaju pristup bilo kom nalogu gde ste ga koristili. Da biste bili sigurni, trebalo bi da promenite i lozinke na drugim lokacijama.

5. zaštita Microsoft naloga za buduće

Pogledajte naše savete u okviru zaštite Microsoft naloga. Naročito preporučujemo da pogledate naše funkcije i da ga koristite za kreiranje snažne lozinke i da razmislite o korišćenju verifikacije u dva koraka i Microsoft aplikacije za potvrdu identiteta radi jačanja bezbednosti naloga i prijavljivanja bez lozinki.

Dodavanje dodatnih bezbednosnih kontakata može da vam olakša oporavak naloga ako neko drugi preuzme kontrolu nad njim ili ako zaboravite lozinku. Nikad ne koristimo bezbednosne kontakt informacije za marketinške svrhe – to je samo potvrda identiteta.

Srodni članci

Kada ne možete da se prijavljujete na Microsoft nalog
Kako se zatvara Microsoft nalog
Čuvanje računara na bezbednom mestu
Šta da radite sa neočekivanim optužbama od korporacije Microsoft

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×