Srodne teme
×

Napomena: Ako imate problema pri iskunjanju koda, pogledajte rešavanje problema u nastavku.

Saveti o poklon-karticama i kodovima

Evo nekoliko saveta koje bi trebalo da znate pre nego što počnete:

 • I Microsoft i Xbox kartice rade na isti način. Kada ste preusmešteni u Microsoft nalog, možete da potrošite saldo na lokaciji Microsoft Store na mreži, na Windows, i na Xbox. Možete da nabavite najnovije aplikacije, igre, filmove, TV emisije i Surface, Xbox i pribor.

 • Poklon-kartice trenutno ne rade u fizičkim Microsoft prodavnicama.

 • Trenutno ne možete da kupite Microsoft 365 poklon-karticom.

Kako da preusmite poklon-karticu ili kôd na mreži

Najlakši način da iskusite poklon-karticu ili kôd je na mreži. Prijavite se u redeem.microsoft.com Microsoft nalog, unesite kôd od 25 znakova, a zatim kliknite na dugme Dalje.

Važno: 

 • Ako vi ili vaša porodica imate više Microsoft naloga, proverite da li ste prijavljeni na onaj na koji želite da primenite poklon-karticu ili kôd. Novac se ne može preneti sa jednog Microsoft naloga na drugi i ne može se konvertovati iz jedne valute u drugi. Više informacija potražite u članku Ograničenja za novac u vašoj Microsoft nalogu.

 • Pokušajte da se prijavite na Microsoft nalog koristeći InPrivate sesiju pregledača da biste obrpisali sve ostale informacije o Microsoft nalogu iz keša. Više informacija potražite u članku InPrivate Microsoft Edge u programu.

Ako želite, možete da preuredite karticu ili kôd iz Microsoft Store na Windows 10 uređaju. Za više detalja idite na sledeći odeljak.

Kako da redomemimim novu šifru Kancelarija proizvoda na mreži

Prijavite se na Kancelarija.com/setup sa Microsoft nalogom, unesite šifru proizvoda od 25 znakova, a zatim izaberite stavku Dalje.

Kako se koristi poklon-kartica ili kôd iz Microsoft Store na Windows 10 uređaju

Napomena: Da biste prikupili poklon-karticu ili kôd na Xbox One ili Xbox 360, pogledajte kako da preuslonite poklon-kartice i kodove.

Evo kako da preuredite poklon-karticu ili kôd iz Microsoft Store na Windows 10 uređaju: 

 1. Na uređaju Windows 10 izaberite stavku Microsoft Store na traci zadataka.

 2. U Microsoft Store izaberite meni Prikaži  više (koji se nalazi pored polja za pretragu na gornjoj desnoj strani stranice).

 3. Izaberite stavku Omogite kôd. Ako već niste prijavljeni, prijavite se na Microsoft nalog na kojem želite da preusvojite kôd.

 4. Unesite kôd od 25 znakova, a zatim izaberite stavku Izberi. Ne brinite o crticama, sistem se brine o tim za vas.

Kako da znam da li je kartica ili kôd preusmešteni?

Da biste videli da li je kartica ili kôd preusmešteni, proverite istoriju porudžbina. Na stranici Istorija porudžbina pogledajte datum kada ste iskoristili karticu ili kôd i videćete broj porudžbine i način korišćenja kartice ili koda. Ako vidite Kôd je primenjen uokviru Način plaćanja,kartica ili kôd su uspešno aktivirani.

Šta se dešava kada ga prikupim poklon-karticu ili kôd?

 • Ako kartica ili kôd imaju novac, primenićemo ceo saldo na vaš Microsoft nalog. Možete da ga koristite za kupovinu stvari sa Microsoft Store na mreži, Windows 10, i na Xbox One.

 • Ako je kartica ili kôd za određenu aplikaciju ili igru, dodaćemo ih u vašu ličnu biblioteku, gde možete da ih preuzmete i instalirate. Idite u moju biblioteku u Microsoft Store. Kada se preuzmu neke aplikacije ili igre, one će vas odvesti na stranicu proizvoda na kojoj možete i da preuzmete i instalirate.

 • Ako je kartica ili kôd za pretplatu, možete ih pronaći u vašoj Pretplati na usluge &.

Rešavanje problema

Ako imate problema prilikom ćaskanja sa poklon-karticom ili kodom, izaberite jedan od sledećih scenarija za rešavanje problema koji najbolje odgovara vašem problemu i on će se razviti da bi prikazao više informacija:

 • Kada se kôd ponovo bude steknio, ne možete ga ponovo prikupiti.

 • Proverite istoriju porudžbina da biste videli da li je već preusmeštena na vašem nalogu.

 • Ako imate više Microsoft naloga, možda ste ga koristili na drugom. Pokušajte da se prijavite na drugi Microsoft nalog i pokušajte ponovo da ga ponovo isprobate ili da proverite istoriju porudžbina.

Proverite da li ste ispravno uneli kôd. Ako je kôd oštećen, ogreban ili zagušen na neki način, možda ne vidite ispravne znakove. Kodovi ne bi trebalo da sadrže sledeće znakove: A, E, I, O, U, L, S, 0, 1, 5. 

Ako je kôd oštećen, ogreban ili zagušen na neki način, možda ne vidite ispravne znakove. Kodovi ne bi trebalo da sadrže sledeće znakove: A, E, I, O, U, L, S, 0, 1, 5.

Ako je to fizički kôd, pokušajte da ga vratite na mesto na koje ste ga kupili i objasnite da ga nije moguće vratiti.

Ako je u tome digitalni kôd, obratite se osobi koja vam ga je poslala i objasnite da kôd ne može da se preusvoji. Ako je ovaj kôd poklonio drugi plejer, zatražite od njega da se prijavi u istoriju porudžbina i izabere stavku Otkaži stavku.

Postoji nekoliko mesta na kojima možete da potražite sadržaj nakon što ste preusmrli kôd.

Windows 10

Ako je Windows 10 aplikacija ili aplikacija, pokrenite aplikaciju Microsoft Store na uređaju, a zatim izaberite stavku > Biblioteka > Sve u vlasništvu .

Xbox One

Ako je ovo igra Xbox One aplikaciji, više informacija potražite u članku Instaliranje igara na Xbox One aplikacije.

Ako je kôd za sadržaj koji već posedujete, postoji nekoliko mesta na koja možete da posetite da biste instalirali sadržaj.

Windows 10

Ako je Windows 10 aplikacija ili aplikacija, pokrenite aplikaciju Microsoft Store na uređaju, a zatim izaberite stavku > Biblioteka > Sve u vlasništvu .

Xbox One

Ako je ovo igra Xbox One aplikaciji, više informacija potražite u članku Instaliranje igara na Xbox One aplikacije.

Kôd možete da date prijatelju jer više ne morate da ga prekucate.

Možda neće moći da pretplatite kôd na nalog ako vam je dospeo saldo na čekanju za pretplatu.

Više informacija potražite u članku Plati Microsoft pretplatu sa kašnjenja.

Ako kôd nije aktiviran, vratite ga na mesto gde je kupljen i zatražite da ga aktiviraju kako bi mogao da se aktivira. Proverite da li ste poneli dokaz o kupovini sa sobom.

Kôd je kupljen za korišćenje u zemlji ili regionu koji se razlikuje od naloga na koji je podešen, tako da nećete moći da ga iskoristite.

Ako ste kupili ovaj kôd, pokušajte da se obratite prodavcu od njega za pomoć.

Ako je ovo poklon od nekog, a osoba koja vam ga je poslala ne živi u istoj zemlji ili regionu kao vi, zatražite od te osobe da se prijavi u svoju istoriju porudžbina i izabere Otkaži stavku . Kada to uoče, mogu ponovo da pošaju kôd koristeći zemlju ili region koji se podudaraju sa onom sa naloga.

Neke pretplate ograničavaju vreme koje možete dodati pomoću koda. Ako se to desi, potrebno je da sačekate da biste mogli da preusredite kôd.

Možete da proverite koliko je vremena ostalo u vašoj pretplati na account.microsoft.com/services.

Ako je kôd kupljen od drugog preduzeća, kao što je Amazon.com, Best Buy ili EA, obratite im se direktno da biste preusredili kôd.

Poklon-kartice mogu da se preusvoje na lične Microsoft naloge, a ne na poslovne ili korporativne naloge. Ako nemate lični nalog, posetite stranicu Microsoft naloga da biste se prijavili.

 • Poklon-kartice ne mogu da se koriste za kupovinu Microsoft Store na prodajnih lokacija.

 • Ne možete da koristite poklon-karticu za kupovinu Microsoft 365 pretplata.

 • Microsoft ili Xbox poklon-kartice ne možete da koristite za kupovinu sadržaja sa Xbox 360 Marketplace ili Xbox 360 sadržaja na Xbox One.

 • Poklon-karticu možete da načinite samo u valuti koja se štampa na kartici ili opisanom na veb sajtu. Primer:a gift card in U.S. dollars can't be used to buy an app priced in Euros.

 • Poklon-kartica ili kôd mogu imati dodatna uputstva i mogu podlegati dodatnim odredbama i uslovima.

Više informacija

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×