Srodne teme
×

Ako imate problema pri kupovini nečega iz Microsoft Store, evo nekih koraka koje možete da probate da biste ponovo da radite.

Proverite Svoj Microsoft nalog

Ovo su uobičajeni razlozi zbog kojih može dolaziti do problema kada pokušate da kupite nešto Microsoft Store. Izaberite zaglavlje koje na najbolji način opisuje vaš problem i otvoriće se da bi se prikazalo više informacija:

Ako vam uplata bude odbijena ili ako primite poruku da postoji problem sa detaljima kreditne kartice, proverite da li opcija plaćanja ima ispravan broj naloga ili kreditne kartice, broj CVV kartice, ime, adresu fakturisanje i datum isteka važenja na stranici Opcije plaćanja.

Ako su vam potrebne informacije o tome kako da dodate, ažurirate ili uklonite opcije plaćanja, pogledajte članak Dodavanje načina plaćanja na Microsoft nalog.

Status Microsoft naloga može da utiče na mogućnost da kupujete sa vašeg Microsoft Store. Nećete moći da kupite ako vaš nalog ima:

Ako se region vašeg naloga i vaša lokacija Microsoft prodavnice ne podudaraju, postoji problem sa kupovinom. Morate da imate važeću adresu fakturiše i opciju plaćanja koja se podudara sa vašim lokalnim računarom. Dodatne informacije o tome kako da proverite i promenite region potražite u članku Promena zemlje ili regiona u Microsoft Store.

Ako ste se premestili i potrebno je da ažurirate informacije o regionu za Xbox, idite na lokaciju Ponesite Xbox Live sa sobom i pratite uputstva za promenu regiona.

Ako pokušavate da kupite nešto koristeći saldo Microsoft naloga, možda nećete imati dovoljno sredstava u nalogu da biste pokrili ukupan trošak stavke. Na primer, ako pokušate da kupite igru koja je navedena kao 9,99 USD, a imate saldo Microsoft naloga od 10 USD, taj iznos nije dovoljan za pokrivanje poreza, tako da ćete morati da dodate još sredstava na završni saldo.

Ako želite da dodate još novca, pogledajte članke Dodavanje novca na Microsoft nalog i Kako da potrošite sav novac sa Microsoft poklon-kartice.

Napomena: Novac se ne može preneti sa jednog Microsoft naloga na drugi i ne može se konvertovati iz jedne valute u drugi. Više informacija potražite u članku Ograničenja za novac na vašem Microsoft nalogu.

I dalje ne možete da kupite pretplatu na Microsoft Store?

Ako i dalje imate problema sa kupovinom koju ste Microsoft Store, izaberite sledeći scenario za rešavanje problema koji najbolje odgovara vašem problemu i otvoriće se radi prikaza više informacija.

Ako dobijete odobrenje neuspešno ili odbijete kada pokušate da izvršite kupovinu, obratite se banci ili dobavljaču kartica da biste proverili sledeće:

  • To može da se desi zbog neusvoje usluge na vašoj strani. Sačekajte da usluga ponovo bude pokrenuta, a zatim pokušajte ponovo da kupite.

  • Uverite se da je opcija plaćanja aktivirana i ovlašćena za naplatu na mreži ili periodičnu naplatu.

  • Proverite da li je opcija plaćanja odobrena za transakcije na mreži, međunarodne ili periodične transakcije.

  • Proverite da li detalji o kartici – broj, datum isteka, ime na kartici, kao i adresa koja uključuje grad, državu i poštanski broj – izgledaju isto kao na kartici i izvodu kreditne kartice. 

    Ako su vam potrebne informacije o tome kako da dodate, ažurirate ili uklonite opcije plaćanja, pogledajte članak Dodavanje načina plaćanja na Microsoft nalog.

  • Ako ste za kratko vreme napravili nekoliko kupovina, sačekajte jedan ili dva.

Ako imate problema pri tome da izaberete Microsoft poklon-karticu ili unapred plaćeni kôd, više informacija o tome zašto možda nećete moći da je preusvojite potražite u članku Omogućavanje poklon-kartice ili koda na Microsoft nalog. Ako imate problem sa Xbox poklon-karticom ili unapred plaćenim kodom, idite na Rešavanje problema sa poklon-karticom i kodom.

Evo nekih važnih informacija o korišćenju poklon-kartica i unapred plaćenih kodova:

  • Ako imate pretplatu sa kašnjenja, morate da je platite sa nečim drugim, a ne poklon-karticom ili unapred plaćenom pretplatnom karticom. Potražite više informacija o plaćanju Microsoft pretplate sa kašnjenja

  • Poklon-karticu ili unapred plaćeni kôd mogu se platiti samo u valuti koja se štampa na kartici. Na primer, poklon-karticu u sad dolarima se ne može koristiti za kupovinu aplikacije koja se plaća u evrima.

  • Poklon-kartica ili unapred plaćeni kôd mogu da imaju dodatna uputstva i mogu da podležu dodatnim odredbama i uslovima. Više informacija potražite u članku Odredbe i uslovi za Microsoft poklon-kartice.

To možda znači da sadržaj koji pokušavate da kupite ili preuzmete nije licenciran za zemlju u kojoj se nalazite. 

Dostupni proizvodi i usluge mogu da se razlikuju u zavisnosti od regiona. Ne možete da kupite ili preuzmete sadržaj koji nije licenciran za vašu zemlju ili region. Da biste dovršili kupovinu, možda će se tražiti da imate važeću adresu za naplatu i isporuku u okviru zemlje ili regiona Microsoft Store gde kupujete.

Informacije o tome kako da proverite i promenite regione potražite u članku Promena zemlje ili regiona u Microsoft Store.

Napomena:  Liban Microsoft Store za korisnike zatvoren 28. oktobra 2021. Međutim, korisnička podrška je i dalje dostupna putem Microsoft podrške, a Microsoft proizvodi su dostupni preko naših partnera u regionu.

Ako ste se premestili i treba da ažurirate informacije o regionu za Xbox, idite na Premeštanje? Ponesite Xbox Live sa sobom i sledite uputstva da biste promenili informacije.

Možda postoje postavke bezbednosti na mreži i privatnosti na nalogu koje vam blokiraju kupovinu određenih kupovina. Možda ćete morati da verifikujte uzrast, da neka odrasla osoba odobri kupovinu ili da promenite postavke bezbednosti i privatnosti naloga pre nego što možete da kupite bilo koju kupovinu.

Na primer, ako pokušavate da kupite nešto i vaš nalog ima ograničenje za uzrast za sadržaj, biće vam potrebno odobrenje odrasle osobe kada pokušate da kupite bilo šta što je ocenjeno iznad njega.  Za više informacija pogledajte nešto od sledećeg:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×