Sadržaj
×
Microsoft Store i pomoć za naplatu

Ako ste kupili proizvod od korporacije Microsoft Microsoft Store, možete da zatražite povraćaj. Zatim ćete saznati da li vaš proizvod ispunjava uslove za povraćaj. Ako ste kupili proizvod od druge organizacije i predomislili se, možete kontaktirati tu organizaciju da biste se raspitali o povraćajima ili refundacijama (u vezi sa njihovim smernicama za refundemu). Možete da proverite istoriju porudžbina da biste proverili šta ste poručili od korporacije Microsoft.

Napomena: Ako želite da otkažete Microsoft pretplatu ili besplatnu probnu pretplatu, uključujući Xbox Live i Microsoft 365, pogledajte članak Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.

Povraćaji i zamene

Možete upravljati povraćajima, zamenama i još mnogo toga na stranici Istorija porudžbina. 

Da biste zatražili povraćaj ili zamenu:

  1. Prijavite se u istoriju porudžbina, a zatim izaberite Zatraži povraćaj. Ako ne vidite stavku Zahtevaj povraćaj,vaš artikal možda ne ispunjava uslove za povraćaj. Detaljne informacije o smernicama za povraćaj i povraćaj novca potražite u članku Microsoft uslovi prodaje.

    Napomene: 

    • Stavke koje mogu da se vrate, refunduju ili zamene uključuju fizičku robu kao što su Surface, Xbox upravljač, slušalice sa virtuelnom realnošću ili paket softvera. Takođe možete da ispunjavate uslove za povraćaj digitalne poklon-kartice i servisne/pretplatne kartice (pogledajte odredbe i uslove Microsoft poklon-kartice). Digitalna roba, kao što su aplikacije, igre, sadržaj dodatka, pretplate, filmovi, TV emisije i knjige, nije povraćaj ako ponuda ili važeća zakonska stanja ne ispunjavaju uslove za refundaciju.

    • Napomi:U Australiji ove povratne informacije ne utiču na bilo koji pravni zakon koji možete da imate prema australijskom Zakonu o potrošačima. Pogledajte https://aka.ms/acl o svojim pravima prema australijskom Zakonu o potrošačima.

  2. Pratite uputstva na ekranu da biste nabavili nalepnicu za prepaid isporuku za povraćaj. Ako ne možete da dobijete nalepnicu za prepaid isporuku za povraćaj, obratite se podršci.

  3. Kada primimo artikal i pronađemo da ispunjava uslove za povraćaj, isporučićemo vam zamenu ili ćemo vam vratiti refundovanje.

Status povraćaja ili razmene možete da vidite na stranici Istorija porudžbina (saznajte više).

Refundcije

Kada napravite kvalifikovanu povraćaj, pripisaćemo pun iznos, manje originalnih troškova za isporuku i rukovanje. Refundacije se obično obrađuju u roku od 3 do 5 radih dana nakon što primimo vaš artikal i otkrijemo da ona ispunjava uslove za povraćaj. Refundcije se primenjuju na originalnu opciju plaćanja.

Status refundije možete videti na stranici Istorija porudžbina (saznajte više).

Neočekivani ili netačni troškovi

Da biste rešili neočekivane troškove, prvo pogledajte članak Šta treba da uradite u vezi sa neočekivanim troškovima korporacije Microsoft. Ako ne vidite uzrok neočekivanog naplate, možete da izaberete vezu Obratite nam se na vrhu stranice ili se možete obratiti Microsoft Store podršci.

Još pomoći

Pogledajte resurse u nastavku da biste videli dodatnu pomoć za Microsoft proizvode i usluge.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×