Konfigurisanje postavki porodice u OS Windows 10

Ako ste ranije podesili porodične postavke za nalog deteta, a zatim obavili nadogradnju na Windows 10 , postoji nekoliko koraka koje treba da preduzmete da biste ponovo uključili porodične postavke. Vaše dete će morati da se prijavi u Windows 10 putem Microsoft naloga, a vi ćete zatim morati da dodate taj nalog u svoju porodicu na lokaciji account.microsoft.com/family.

Dodavanjem članova u svoju porodicu možete da sačuvate bezbednost svoje dece na internetu i da izgradite poverenje i razumevanje u pogledu odgovarajućih veb lokacija, vremenskih ograničenja, aplikacija i igara. Možete da vidite sve osobe u porodici i da uredite postavke za decu na adresi account.microsoft.com/family.

Proverite nalog deteta sa računara koji ono koristi

  1. Recite detetu da se prijavi na računar.

  2. Otvorite stranicu Postavke i izaberite stavku Nalozi.

  3. Izaberite stavku Vaš nalog.

    • Ako se vaše dete trenutno ne prijavljuje koristeći Microsoft nalog, izaberite opciju Prijavljivanje pomoću Microsoft naloga, a zatim unesite adresu e-pošte deteta.

    • Ako je adresa e-pošte već povezana sa nalogom, zapamtite je. Nju ćete koristiti da biste dodali Microsoft nalog deteta u svoju porodicu na adresi account.microsoft.com/family.

Dodavanje Microsoft naloga deteta u porodicu

  1. Prijavite se na adresi account.microsoft.com/family.

  2. Izaberite stavku Izaberite dete da biste pregledali ili uredili njegove postavke, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  3. Unesite adresu e-pošte koju dete koristi za prijavljivanje u Windows 10 i izaberite stavku Pošalji poziv.

Dete će morati da prihvati vaš poziv preko svoje adrese e-pošte.

Kada dodate dete u porodicu pomoću Microsoft naloga, vi ćete moći da postavite ograničenja za veb lokacije i igre koje odgovaraju uzrastu deteta i ograničenja za vreme provedeno za računarom, kao i da pregledate nedavne aktivnosti deteta. Te postavke će se primeniti na svim Windows 10 uređajima na kojima se dete prijavi.

Ako je dete malo, takođe možete da mu konfigurišete lozinku u vidu slike – moći će da se prijavi iscrtavanjem oblika po omiljenoj fotografiji umesto da kuca lozinku.

Svojstva

ID članka: 10551 - Poslednji pregled: 22.06.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije