Neke aplikacije ili igre iz Windows prodavnice dizajnirane su tako da koriste prednosti određenih hardverskih ili softverskih mogućnosti vašeg Windows uređaja. Na primer, aplikacija za fotografije će možda morati da koristi kameru na telefonu, dok će vodič za restoran možda koristiti vašu lokaciju kako bi preporučio obližnja mesta.

U mnogim slučajevima u operativnom sistemu Windows 10 možete da odaberete aplikacije koje mogu da koriste određenu funkciju. Izaberite stavke Start > Postavke > Privatnost. Izaberite aplikaciju (npr. Kalendar), a zatim uključite ili isključite dozvole za aplikacije. Aplikacije sa dozvolom „Koristi sve resurse sistema“ nisu navedene na listi. Ne možete da koristite postavke privatnosti u operativnom sistemu Windows da biste odredili koje pojedinačne mogućnosti aplikacije mogu da koriste.

Za aplikacije koje nemaju dozvolu za korišćenje svih resursa sistema možete da koristite postavke privatnosti u operativnom sistemu Windows da biste upravljali pojedinačnim mogućnostima.

Da biste pregledali mogućnosti za neku aplikaciju, posetite stranicu aplikacije u Windows prodavnici. Ako ne želite da neka aplikacija koristi sve funkcije sa liste, možete da odaberete da je ne instalirate.

Više informacija o pojedinim dozvolama

Koristi sve resurse sistema: Aplikacija može da koristi sve resurse sistema (kao što su kamera, mikrofon ili lokacija) bez upućivanja dodatnih obaveštenja. Ne možete da kontrolišete dozvole aplikacija za pojedinačne resurse sistema putem postavki privatnosti u operativnom sistemu Windows.

Koristi lokaciju: Aplikacija može da pristupi podacima o lokaciji sa vašeg uređaja. Ovim resursom možete da upravljate u postavkama privatnosti operativnog sistema Windows.

Koristi veb kameru: Aplikacija može da aktivira kameru na vašem uređaju i da je koristi. Ovim resursom možete da upravljate u postavkama privatnosti operativnog sistema Windows.

Koristi mikrofon: Aplikacija može da aktivira mikrofon na vašem uređaju i da ga koristi. Ovim resursom možete da upravljate u postavkama privatnosti operativnog sistema Windows.

Koristi biblioteku muzike: Aplikacija može da pristupi svim muzičkim datotekama u biblioteci muzike na vašem uređaju.

Koristi biblioteku slika: Aplikacija može da pristupi svim datotekama slika u biblioteci slika na vašem uređaju.

Koristi biblioteku video zapisa: Aplikacija može da pristupi svim datotekama video zapisa u biblioteci video zapisa na vašem uređaju.

Svojstva

ID članka: 10557 - Poslednji pregled: 18.11.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije