Vraćanje artikala koje ste kupili u prodavnici Microsoft Store radi zamene ili refundacije

Primenjuje se na: Microsoft StoreMicrosoft nalog

Ako ste proizvod kupili od korporacije Microsoft ili u prodavnici Microsoft Store, možete da zatražiti povraćaj. Nakon toga ćete saznati da li vaš proizvod ispunjava uslove za povraćaj. Ako ste proizvod kupili od neke druge kompanije ili organizacije, obratite se toj kompaniji ili organizaciji da biste zatražili povraćaj proizvoda ili novca. Možete da proverite Istoriju porudžbina da biste utvrdili šta ste naručili od korporacije Microsoft.

Povraćaj i zamena


Povraćajima, zamenama i mnogim drugim stavkama možete da upravljate na stranici Istorija porudžbina

Da biste zatražili povraćaj ili razmenu:

  1. Prijavite se na stranici Istorija porudžbina, a zatim izaberite Zahtev za povraćajAko ne vidite opciju Zahtev za povraćaj, vaš artikal možda ne ispunjava uslove za povraćaj. Detaljne informacije o smernicama za povraćaj i refundaciju potražite u Microsoft uslovima prodaje.
  2. Sledite uputstva na ekranu da biste dobili pripejd nalepnicu za otpremanje za povraćaj. Ako ne možete da nabavite pripejd nalepnicu za otpremanje za povraćaj, obratite se podršci.
  3. Kada dobijemo vaše artikle i utvrdimo da ispunjavaju uslove za povraćaj, poslaćemo vam zamenu ili ćemo vam isplatiti refundaciju.

Status povraćaja ili zamene možete videti na stranici Istorija porudžbina (dodatne informacije).

Refundacije


Ako ispunjavate pravo na povraćaj, uplatićemo vam ceo iznos refundacije, izuzev troškova isporuke i upravljanja pošiljkom. Refundacije se najčešće obrađuju u roku od 3 do 5 radnih dana nakon što primimo artikal i utvrdimo da ispunjavate pravo na povraćaj. Refundacije se uplaćuju na originalnu opciju plaćanja.

Status refundacije možete da vidite na stranici Istorija porudžbina (dodatne informacije).

Neočekivane ili netačne naplate


Da biste rešili neočekivane naplate, najpre pogledajte odeljak Šta da radite povodom neočekivanih naplata od korporacije Microsoft. Ako ne vidite razlog neočekivane naplate, možete izabrati vezu Obratite nam se na vrhu stranice ili se možete obratiti podršci prodavnice Microsoft Store.

Dodatna pomoć


Pogledajte resurse u nastavku da biste pronašli dodatnu pomoć za Microsoft proizvode i usluge.