Korišćenje teksta ili vizuelnih alternativa za zvukove

Možete da koristite vizuelne signale umesto zvukova u mnogim aplikacijama tako što ćete promeniti postavke. Evo postupka:

Operativni sistemKoraci
Windows 10Otvorite „Start“ meni , ukucajte frazu Zamena zvukova vizuelnim signalima, a zatim izaberite stavku Zamena zvukova vizuelnim signalima.
Windows 8.1
Windows RT 8.1
 1. Brzo prevucite prstom od desne ivice ekrana, a zatim dodirnite dugme Pretraga.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

 2. Unesite frazu Zamena zvukova vizuelnim signalima u polje za pretragu, a zatim izaberite stavku Zamena zvukova vizuelnim signalima.
Windows 7
 1. Otvorite „Start“ meni
  Slika dugmeta „Start“
  i izaberite stavke Kontrolna tabla > Jednostavan pristup.

 2. Izaberite stavku Centar za lakše korišćenje računara > Koristite tekst ili vizuelne alternative za zvukove.

Zatim izaberite opcije koje želite da koristite:

   • Uključivanje vizuelnih obaveštenja za zvukove. Ova opcija zamenjuje sistemske zvukove vizuelnim signalima, kao što su blesak na ekranu, tako da možete da primetite obaveštenja čak i kada su nečujna. Možete i da odaberete način na koji želite da vas zvučna obaveštenja upozoravaju.
   • Uključivanje tekstualnih natpisa u usmenim dijalozima. Ova opcija podešava Windows da prikazuje tekstualne natpise umesto zvukova da bi označila aktivnost koja se odvija na računaru (na primer, kada štampanje dokumenta počne ili se završi).
Svojstva

ID članka: 10571 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije