Sinhronizacija postavki za moj Windows Phone

Kada sinhronizujete podešavanja Windows Phone uređaja sa računarima/tabletima sa OS Windows 8 ili novijom verzijom, nećete morati više puta da unosite iste lozinke za Wi-Fi, kupujete već kupljeni sadržaj u aplikacijama ili da ponovo tražite omiljene veb lokacije. Takođe možete da se okružite omiljenom bojom jer svi sinhronizovani uređaji mogu dele istu temu koju odaberete.

Uključivanje sinhronizacije podešavanja

Kada prvi put konfigurišete Windows Phone uređaj i prijavite se na Microsoft nalog, sinhronizacija podešavanja se automatski uključuje (osim sinhronizacije teme). U svakom trenutku možete da izaberete šta se sinhronizuje.

 1. U listi aplikacija, dodirnite Podešavanja 

  Settings Icon
  > Sinhronizuj moje postavke.

 2. Uključite

  Toggle On Icon
  sinhronizaciju za podešavanja koja želite da sinhronizujete na ovom telefonu i drugim uređajima sa Windows platformom.

  Možete i da aktivirate sinhronizaciju na računarima i tabletima. Ako to učinite, sledeći put kada promenite neko podešavanje koje se sinhronizuje na bilo kom uređaju na kojem je aktivirana sinhronizacija, najnovija promena će se automatski primeniti na svim drugim uređajima na kojim se sinhronizuje to podešavanje, uključujući telefon.

Sinhronizovana podešavanja se čuvaju u okviru usluge OneDrive (nekada SkyDrive) i u svakom trenutku možete da ih obrišete. Za više informacija pogledajte „Brisanje ličnih podešavanja iz oblaka“.

Sinhronizacija teme

Volite kada je sve upareno? Uključite sinhronizaciju teme da biste primenili boju naglašavanja i pozadinu koju ste izabrali za Windows Phone na druge uređaje sa Windows platformom za koje je aktivirana sinhronizacija, uključujući druge telefone.

Sinhronizacija podešavanja aplikacija

Uključite sinhronizaciju podešavanja aplikacija i sačuvajte napretke, rekorde i kupovine u igrama (u aplikacijama za koje je ova funkcija omogućena) da biste ih videli na novom telefonu, laptopu ili tabletu. Dobijate i dodatne pogodnosti: uvek ćete moći da se vratite tamo gde ste stali u aplikacijama za čitanje časopisa ili elektronskih knjiga i moći ćete da pristupate plaćenom sadržaju u igrama na drugim uređajima sa Windows platformom na kojima je aktivirana sinhronizacija.

Sinhronizacija aplikacije Internet Explorer

Iste preference za internet koje koristite na računaru možete da koristite i na telefonu. Uključite sinhronizaciju za Internet Explorer da biste unete URL adrese, omiljene veb lokacije, istoriju i otvorene kartice mogli da vidite gde god da se nalazite.

Sinhronizacija lozinki

Ako uključite sinhronizaciju lozinki, lozinku za Wi-Fi sa 24 znaka u stanu svog prijatelja nećete morati da unosite više puta. Brzo se povezujte na iste Wi-Fi mreže – bilo da ste za računarom ili koristite telefon ili tablet – bez potrebe da unosite istu lozinku na svakom uređaju. Ako ste sačuvali lozinke za aplikacije koje su pokrivene sinhronizacijom i za veb lokacije u aplikaciji Internet Explorer, i one će vas pratiti. Sinhronizacija lozinki je podrazumevano uključena na novim telefonima sa OS Windows Phone 8.1.

Svojstva

ID članka: 10667 - Poslednji pregled: 17.05.2016. - Verzija: 6

Povratne informacije