Šta to znači ako Windows nije podržan?

Nepodržana verzija operativnog sistema Windows više neće primati softverske ispravke iz usluge Windows Update. Tu spadaju bezbednosne ispravke koje mogu pomoći u zaštiti računara od štetnih virusa, špijunskog i drugog zlonamernog softvera koji mogu ukrasti lične informacije. Windows Update takođe instalira najnovije softverske ispravke za poboljšanje pouzdanosti operativnog sistema Windows, nove upravljačke programe za hardver i još mnogo toga.

Datumi ukidanja podrške

Evo datuma kada će prestati podrška za računare koji rade pod operativnim sistemom Windows XP i Windows Vista bez najnovijih servisnih paketa:

  • Podrška za Windows XP je ukinuta 8. aprila 2014. Više informacija potražite u temi pomoći Podrška za Windows XP je ukinuta.

  • Podrška za OS Windows Vista servisni paket 1 (SP1) ukinuta je 12. jula 2011. Da biste i dalje dobijali podršku, proverite da li ste instalirali servisni paket 2 (SP 2) za operativni sistem Windows Vista.

  • Podrška za operativni sistem Windows Vista bez ikakvih servisnih paketa ukinuta je 13. aprila 2010. Da biste i dalje dobijali podršku, proverite da li ste instalirali SP 2 za operativni sistem Windows Vista.

Ako je vaša verzija operativnog sistema Windows još uvek podržana, trebalo bi da se postarate za to da uvek instalirate najnovije ispravke ili servisne pakete za Windows. Njih možete preuzeti i instalirati putem usluge Windows Update.

Windows će nastaviti sa radom

Čak i ako imate nepodržanu verziju operativnog sistema Windows XP ili Windows Vista bez servisnih paketa, Windows će nastaviti da se pokreće i radi kao i obično.

Sve detalje o smernicama podrške potražite u temi pomoći Najčešća pitanja u vezi sa smernicama za životni ciklus Microsoft podrške.

Svojstva

ID članka: 10736 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije