Odricanje odgovornosti za operativni sistem Windows Vista

 • Windows Aero, Windows Flip 3D navigacija, planirano i pravljenje rezervne kopije na mreži, Windows prostor za timski rad i tehnologija tablet računara je dostupno u izdanjima Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business i Windows Vista Ultimate.
 • Windows BitLocker šifrovanje disk jedinice i kompletna rezervna kopija i oporavak računara je dostupno u izdanju Windows Vista Ultimate.
 • Neće sve funkcije operativnog sistema Windows Vista biti dostupne za korišćenje na svim računarima koji mogu da rade pod operativnim sistemom Windows Vista. Svi računari koji mogu da rade pod operativnim sistemom Windows Vista, a koji su nadograđena na operativni sistem Windows Vista moći će da pruže osnovan utisak pri radu operativnog sistema Windows Vista, kao što su inovacije u organizovanju i pronalaženju informacija, bezbednosti i pouzdanosti. Neke funkcije, kao što je novi Windows Aero korisnički interfejs, koje su dostupne u određenim izdanjima operativnog sistema Windows Vista zahtevaju napredni ili dodatni hardver.
 • Pridruživanje domenu, podrška za smernice grupe, Windows faks i skener, sistem šifrovanja datoteka (Encrypting File System, EFS), kopija u senci, korporativni roming, vanmrežne datoteke i fascikle, kao i udaljena radna površina su dostupni u izdanjima Windows Vista Business i Windows Vista Ultimate.
 • Pokretanje e-pošte u okviru Windows foto-galerije pokrenuće e-poruku sa fotografijom ako je Windows Live Pošta podrazumevana aplikacija za poštu. Ako Windows Live Pošta nije podrazumevana aplikacija za poštu, pokretanje e-pošte u okviru Foto-galerije će omogućiti promenu veličine i prilaganje fotografija kao priloga e-pošte pomoću podrazumevanog klijenta za poštu.
 • Premijum igre operativnog sistema Windows Vista, kao što su Chess Titans, Mahjong Titans, Purble Place i Inkball su dostupne u izdanjima Windows Vista Home Premium i Windows Vista Ultimate.
 • Za video razgovor pomoću programa Windows Live Messenger, vama i vašeg sagovorniku će biti potrebna veb kamera i zvučnici, ili slušalice sa mikrofonom i pristup internetu širokog propusnog opsega.
 • Mogući su troškovi nadoknade za pretplate kod dobavljača internet usluga ili drugih usluga. Za mobilne internet usluge proverite pokrivenost i naknade u planu usluga dobavljača bežične veze.
 • Izdanja operativnog sistema Windows Vista označena kao „N“ ili „KN“ verzije uključuju istu funkcionalnost kao i odgovarajuća standardna izdanja operativnog sistema Windows Vista, osim što ne sadrže Windows Media Player i srodne tehnologije kao što je Windows Movie Maker. Moraćete posebno da instalirate muzički plejer da biste reprodukovali ili kreirali audio CD-ove, medijske datoteke ili lične video zapise; organizujete sadržaj biblioteka medija; kreirate spiskove numera; prenosite medije na prenosive muzičke plejere; delite fotografije na kućnoj mreži; ili izvršavate druge zadatke vezane za muzički plejer.
 • Mogućnost korišćenja funkcije višejezičkog korisničkog interfejsa za primenu jedne slike širom sveta na svim Windows jezicima korisničkog interfejsa je dostupna samo u Enterprise i Ultimate izdanjima. Pogledajte TechNet za više detalja.
 • Windows Media Center je dostupan u izdanjima operativnog sistema Windows Vista Home Premium i Windows Vista Ultimate. Funkcije TV reprodukcije i snimanja zahtevaju integrisani ili spoljni USB TV tjuner. Podržava najviše dva TV tjunera u svim podržanim regionima koji podležu kompatibilnosti operativnog sistema Windows Vista sa lokalnim TV standardima; podrška za dodatni DTV/HDTV tjuner je dostupna u SAD i Južnoj Koreji sa kompatibilnim hardverima. Da biste uživali sve pogodnosti koje nudi Windows Media Center, preporučuje se pristup internetu; za neke funkcije, kao što su Microsoft elektronski vodič kroz programe, internet veza je obavezna. Mogući su troškovi nadoknade za pretplate kod dobavljača internet usluga ili drugih usluga. Microsoft elektronski vodič kroz programe nije dostupan u svim regionima ili zemljama. Podrška za narezivanje DVD-ova, TV funkcije i daljinsku kontrolu može da se razlikuje u zavisnosti od proizvođača i/ili da zahteva dodatnu kupovinu. Podrška za Media Center Extender ili Xbox 360 zahteva ožičenu ili bežičnu kućnu mrežu i dodatnu kompatibilnu opremu za umrežavanje. Poštuje autorskih prava.
 • Za podešavanje ožičene ili bežične kućne mreže ili za pristup toj mreži možda će biti potrebna dodatna kompatibilna oprema za umrežavanje.
 • Da biste uputili poziv sa računara na računar, oba korisnika moraju da instaliraju Messenger, kompatibilni mikrofon i zvučnike, ili slušalice sa mikrofonom, kao i imaju pristup internetu (za video je potrebna veba kamera i vezu širokog propusnog opsega). Pozivanje sa računara na telefon može da se koristi samo za upućivanje odlaznih poziva. Dobavljač mobilne usluge može da naplaćuje naknadu primaocima za prijem poziva. Mogućnost pozivanja telefona je usluga nezavisnog dobavljača koja se naplaćuje. Ako je to vaš prvi poziv iz programa Windows Live Messenger, kliknite najpre na dugme „Saznajte više“ i dovršite proces prijavljivanja.
 • Planirano i pravljenje rezervne kopije na mreži je dostupno u operativnom sistemu Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business i Windows Vista Ultimate.
 • Funkcija Windows SideShow je dostupna u izdanjima Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise i Windows Vista Ultimate.
 • Windows DVD Maker, HD podrška za Windows Movie Maker, Chess Titans i Mahjong Titans su dostupne u izdanjima Windows Vista Home Premium i Windows Vista Ultimate.
Svojstva

ID članka: 11000 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije