Osnovni podaci o verifikaciji u dva koraka

Verifikacija u dva koraka vam pomaže da se zaštitite tako što drugima otežava prijavljivanje u vaš Microsoft nalog. Koristi dva oblika identiteta: lozinku i način ostvarivanja kontakta (poznat i pod nazivom bezbednosne informacije). Čak i ako neko drugi otkrije vašu lozinku, on će biti zaustavljen ako nema pristup vašim bezbednosnim informacijama. Ovo je takođe razlog zašto je važno da koristite različite lozinke za sve svoje naloge.

Verifikaciju u dva koraka postavljate uz pomoć adrese e-pošte, broja telefona ili aplikacije za potvrdu identiteta. Kada se prijavite na novi uređaj ili sa nove lokacije, poslaćemo vam bezbednosni kod koji treba da unesete na stranici za prijavljivanje.

Ako uključite verifikaciju u dva koraka, dobićete bezbednosni kôd putem e-poruke, telefona, ili aplikacije za potvrdu identiteta svaki put kada se prijavljujete sa nekog nepouzdanog uređaja. Ako je isključena, svoj identitet ćete morati da potvrđujete putem bezbednosnih kodova samo povremeno, kada možda postoji rizik po bezbednost naloga.


Uključivanje ili isključivanje verifikacije u dva koraka

  1. Posetite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

  2. U odeljku Verifikacija u dva koraka odaberite opciju Konfiguriši verifikaciju u dva koraka da biste je uključili, ili opciju Isključi verifikaciju u dva koraka da biste je isključili.

  3. Pratite uputstva.


 
Tamo gde ne možete da koristite bezbednosne kodove, koristite lozinke za aplikacije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

 Svojstva

ID članka: 12408 - Poslednji pregled: 22.06.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije