Bezbednosne informacije i bezbednosni kodovi

Bezbednosne informacije čine alternativna adresa e-pošte ili broj telefona koji ste dodali u nalog. Ako zaboravite lozinku ili neko drugi pokušava da preuzme vaš nalog, mi ćemo poslati bezbednosni kôd na tu alternativnu adresu e-pošte ili broj telefona. Kada potom vi pošaljete taj kôd nama, znaćemo da ste to zaista vi i moći ćemo da vam dozvolimo ponovni pristup vašem Microsoft nalogu. 

Dodavanje bezbednosnih informacija

  1. Posetite  stranicu Bezbednosne postavke i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.
  2. U odeljku Bezbednosne informacije doprinose bezbednosti naloga izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.
  3. Pratite uputstva za unos adrese e-pošte ili broja telefona, a zatim dodirnite dugme Dalje.
  4. Poslaćemo vam bezbednosni kôd na upravo navedenu adresu e-pošte ili broj telefona. Unesite taj bezbednosni kôd, a zatim dodirnite dugme Dalje. Nove bezbednosne informacije će se pojaviti na listi.

Uklanjanje bezbednosnih informacija

  • Posetite  stranicu Bezbednosne postavke i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.
  • Možda će vam biti zatraženo da unesete bezbednosni kôd da biste nastavili. Ako ne možete da koristite svoje bezbednosne informacije, u padajućoj listi odaberite stavku  Nemam ništa od ovoga ili Ne mogu da verifikujem moj nalog. Zatim sledite uputstva da biste poništili svoje bezbednosne informacije.
  • Videćete svoje bezbednosne informacije u odeljku Bezbednosne informacije održavaju bezbednost naloga na stranici „Bezbednosne postavke“. Uklonite željene informacije klikom na dugme Ukloni. Možda će vam biti zatraženo da dodate nove bezbednosne informacije pre uklanjanja starijih informacija.

Ako uklonite sve svoje bezbednosne informacije, postoji period čekanja od 30 dana tokom kog ćemo pomoći u zaštiti osetljivih delova naloga, tako da niko neće moći da menja bezbednosne postavke, niti da koristi vaše opcije plaćanja. U toku ovog perioda ćete moći uobičajeno da koristite e-poštu, Skype, OneDrive i uređaje. Nakon isteka tih 30 dana, bićete obavešteni o tome da je čekanje završeno i da je vreme da unesite nove bezbednosne informacije.

Ne dobijam svoj bezbednosni kôd. Šta da radim?
Ne mogu da primam tekstualne poruke. Da li ipak mogu da dobijem kôd putem telefona?
U poruci je pisalo „uverite se da možete da primite bezbednosni kôd“
Kako Microsoft koristi moje bezbednosne informacije?
Da li je bezbednosni kôd isto što i lozinka?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

 

Svojstva

ID članka: 12428 - Poslednji pregled: 22.06.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije