Šta da radite ako ne možete da preuzmete ili ažurirate aplikacije iz Prodavnice na Lumia telefonu.

Isprobajte ove korake ako možete da se povežete na internet pomoću pregledača na telefonu, ali ne možete da preuzmete ili ažurirate nijednu aplikaciju ili igru iz Prodavnice:

Na telefonu
Proverite da li su na telefonu podešeni tačno vreme i datum.
 1. Izaberite stavke Postavke > Vreme i jezik > Datum+vreme (Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: Postavke > datum+vreme).
 2. Podesite Automatski podesi vreme i datum na Isključeno i ručno podesite trenutni datum, vreme i vremensku zonu.
Ručno sinhronizujte Microsoft nalog i proverite njegov status.
 1. Izaberite stavke Osobe > ... > Postavke, dodirnite i držite svoj Microsoft (Outlook) nalog i izaberite stavku Sinhronizuj (Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: Postavke > e-pošta+nalozi, dodirnite i držite svoj Microsoft (Windows Live) nalog i izaberite stavku sinhronizuj).
 2. Sačekajte da se telefon sinhronizuje i pređite na sledeći korak. Ako dobijete grešku, u pregledaču pokušajte na mreži da pronađete članak podrške za navedeni kôd greške.
Posetite Prodavnicu i proverite da li se neka aplikacija ili igra i dalje preuzima, otkažite sva preuzimanja na čekanju, ponovo pokrenite telefon i zatim ručno proverite da li je u Prodavnici dostupna ispravka za određenu aplikaciju ili igru. Preporučujemo da telefon ostavite na punjaču i povežete na Wi-Fi mrežu dok proverava da li su dostupne ispravke za aplikacije.

 1. Izaberite stavke Prodavnica > Meni > Preuzimanja i ispravke (Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: Prodavnica > ... > preuzimanja) ili dodirnite ikonu koja prikazuje brojač preuzimanja na čekanju.
 2. Ako neka aplikacija prijavljuje grešku, pogledajte detalje i dodirnite je radi više detalja. Da biste izbrisali aplikaciju iz reda čekanja, dodirnite željenu aplikaciju i dugme X da biste obustavili preuzimanje i uklonili je iz reda čekanja. Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: Ako neka aplikacija zahteva vašu pažnju, dodirnite je radi više detalja. Da biste izbrisali aplikaciju iz liste čekanja, dodirnite je i držite, a zatim izaberite stavku otkaži preuzimanje.
 3. Lumia sa operativnim sistemom Windows 10: Proverite da li na telefonu imate softverske ispravke na čekanju tako što ćete izabrati stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Ažuriranje telefona.
 4. Ponovo pokrenite telefon i pokrenite ručnu proveru ispravki za aplikacije. Izaberite stavke Prodavnica > Meni > Preuzimanja i ispravke (Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: Prodavnica > > postavke, dodirnite proveri da li postoje ispravke). Pri dnu ekrana ćete videti stavku Proveri da li postoje ispravke. Kada proverite da li postoje ispravke, izaberite stavku Ažuriraj sve koja se nalazi pri vrhu ekrana.
 5. Priključite telefon na punjač, povežite ga na Wi-Fi mrežu i nemojte da ga koristite dok pokušava da preuzme ispravke za aplikacije.
U okviru vašeg Microsoft naloga
Proverite da li su problem uzrokovale nepotpune informacije na vašem profilu Microsoft naloga.
 • Ako već nemate Microsoft nalog, kreirajte ga ovde ili to uradite preko telefona.
 • Ako ne možete da pristupite nalogu, poništite lozinku Microsoft naloga na mreži, a zatim unesite novu lozinku za nalog na telefonu: izaberite stavke Postavke > Nalozi > Vaša e-pošta i nalozi (Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: Postavke >e-pošta+nalozi) i potvrdite izbor u polju za potvrdu e-pošta koje je prikazano ispod Microsoft naloga.
 1. Otvorite pregledač, prijavite se na lokaciji account.microsoft.com koristeći adresu e-pošte Microsoft naloga.
 2. Ako niste potvrdili adresu e-pošte, jednostavno dodirnite vezu potvrdite adresu e-pošte, nakon čega ćete primiti e-poruku od tima Microsoft naloga sa uputstvima za potvrđivanje adrese.
 3. Dodirnite Osnovne informacije i proverite da li ste uneli tačan datum rođenja u detaljima naloga. Ovo je neophodno da bismo potvrdili vaš uzrast.
Ako ste povezali novi uređaj sa Microsoft nalogom, možda ste dostigli ograničenje u pogledu uređaja. Uklonite uređaje koje više nemate ili ne koristite:
 • Važno: Ovim ćete izuzeti telefon iz svih Microsoft usluga i moraćete da ga fabrički resetujete da biste mogli da ga koristite ponovo.
 1. Otvorite lokaciju account.microsoft.com/devices i prijavite se pomoću adrese e-pošte Microsoft naloga.
 2. Izaberite stavku Ukloni pored telefona koji želite da uklonite.
 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Spreman/na sam da uklonim ovaj uređaj i potvrdite uklanjanje.

Svojstva

ID članka: 13390 - Poslednji pregled: 28.06.2016. - Verzija: 7

Povratne informacije