Moja memorijska kartica ne radi pravilno na Lumia telefonu

Telefon ne prepoznaje memorijsku karticu

Obavite sledeće provere:

  • Koristite brzu microSD karticu kapaciteta 4 –200 GB (Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: microSD kartica kapaciteta 4 – 128 GB ) poznatog proizvođača.
  • Memorijska kartica nije puna (trebalo bi da ima najmanje 50 MB slobodnog prostora u memoriji kartice koja se koristi).
  • Memorijska kartica nije zaštićena lozinkom. Da biste proverili da li je vaša memorijska kartica zaštićena lozinkom, priključite je na računar pomoću čitača za USB koji ima otvor za microSD karticu. Ako ne možete da pristupite kartici, ona je zaštićena lozinkom. Uklonite lozinku sa memorijske kartice koristeći uređaj na kojem ste je prethodno koristili.

Moja memorijska kartica ne radi na očekivani način

Ako na memorijskoj kartici imate na hiljade medijskih stavki, skeniranje sistema datoteka može da troši znatnu količinu radne memorije čak i kada se obavlja u pozadini. Ako mislite da je problem u tome, izaberite stavke Postavke > Sistem > Skladište, dodirnite stavku SD kartica (D:), a pri dnu ekrana dodirnite stavku Ukloni (Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8: lista aplikacija, izaberite stavku Savetnik za skladište, dodirnite traku SD kartica i dodirnite ukloni SD karticu). Možete da pristupite memorijskoj kartici kada sledeći put ponovo pokrenete telefon.

Ako vidite okvir sa porukom Skeniranje SD kartice i uklanjanje grešaka, dodirnite Da kako biste skenirali karticu telefona i pokušali da uklonite sve greške. Ako vidite poruku SD kartica nije skenirana, ubacite memorijsku karticu u računar i pokušajte da pomoću računara uklonite greške sledeći korake u nastavku:

Formatirajte memorijsku karticu na računaru

Važno! Pre nego što je formatirate, napravite rezervnu kopiju podataka sa kartice jer ćete ih izgubiti kada je budete formatirali:

  1. Priključite memorijsku karticu na računar koji ima čitač za USB sa otvorom za microSD karticu. Ako čitač kartice ili računar ima standardni otvor za SD karticu, možete da koristite adapter za microSD karticu.
  2. Koristite istraživač datoteka i pretražite prenosna memorija na računaru, desnim tasterom miša kliknite na stavku memorijska kartica i izaberite stavku Formatiraj.
  3. Za kartice od 4 – 32 GB odaberite sistem datoteka FAT32 i veličinu klastera 32 kilobajta i pritisnite Pokreni. Za kartice od 64 – 200 GB odaberite sistem datoteka exFAT i veličinu klastera 128 kB.
  4. Pritisnite U redu da biste potvrdili poruku sa upozorenjem o gubitku podataka. Kada se formatiranje završi, pritisnite U redu.
  5. Vratite samo podatke koji su kompatibilni sa vašim telefonom (JPEG ili MP4 u fascikli sa fotografijama ili MP3 u fascikli sa muzikom).
  6. Desnim tasterom miša kliknite na stavku memorijska kartica, izaberite stavku Izbaci, a zatim čekajte sve dok ne bude bezbedno da se kartica izvadi.
  7. Ubacite memorijsku karticu u otvor na telefonu i pritisnite je dok ne ulegne na svoje mesto.

Svojstva

ID članka: 13393 - Poslednji pregled: 17.05.2016. - Verzija: 5

Nokia devices

Povratne informacije