Šta je to stranica sa nedavnim aktivnostima?


Stranica „Nedavna aktivnost“ daje informacije o tome kada i gde ste koristili Microsoft nalog tokom poslednjih 30 dana. Ovo uključuje svako prijavljivanje na vaš nalog, bilo da ste koristili veb pregledač, telefon, aplikaciju za e-poštu, aplikaciju nezavisnog proizvođača ili neki drugi metod. Pregledajte svoju nedavnu aktivnost.

Koje informacije su dostupne?

Stranica nedavnih aktivnosti za svaku aktivnost navodi datum i vreme, lokaciju i tip aktivnosti. Imajte u vidu da vaša lokacija možda nije pouzdana ako koristite mobilni uređaj. Ovo se možda dešava jer usluge mobilne telefonije preusmeravaju vašu aktivnost kroz različite lokacije. To vam može izgledati kao da ste se prijavili sa mesta na kom se ne nalazite.

Možete kliknuti na bilo koju aktivnost da biste je proširili i videli dodatne detalje, uključujući:

  • IP adresu uređaja na kom se desila aktivnost
  • Koji tip uređaja ili operativnog sistema je korišćen
  • Koji internet pregledač ili tip aplikacije je korišćen, ukoliko jeste

Kako da koristim ovu stranicu?

Vodimo računa o tome kako nameravate da koristite nalog, pa ćemo vas stoga odmah obavestiti ako zapazimo nešto neobično. Na stranici nedavnih aktivnosti delimo vašu aktivnost u dve grupe: Neobična aktivnost i Nedavna aktivnost.


Upravljanje neobičnim aktivnostima

Ako smo zapazili neobičnu aktivnost na vašem nalogu, trebalo bi da smo vas već obavestili e-porukom. Proverite problematičnu sesiju i odaberite Ovo sam ja ili Ovo nisam ja.

Kada nam kažete da ne prepoznajete neku aktivnost, moguće je da je neki haker ili zlonamerni korisnik pribavio pristup vašem nalogu. Kada izaberite stavku Ovo nisam ja, proći ćemo sa vama kroz nekoliko koraka da bismo zaštitili vaš nalog. Ovo uključuje promenu lozinke i ažuriranje bezbednosnih informacija.

Ako smo slučajno označili vašu aktivnost kao neobičnu, obavezno nam stavite do znanja da ste to bili vi. Na primer, ovo se možda desilo ako ste koristili nalog na odmoru, ako ste nabavili novi uređaj ili dozvolili nekoj aplikaciji da se prijavi u vaše ime.

Upravljanje nedavnim aktivnostima

Trebalo bi da prepoznate većinu aktivnosti na nalogu u ovom odeljku. Ako znate da niste inicirali neku od ovih aktivnosti ili ako zapazite neki sumnjivi obrazac (npr. više pokušaja prijavljivanja ili promene profila koje vi niste uneli), možete da nas obavestite o tome u bilo kom trenutku tako što ćete izabrati stavku Održite bezbednost naloga.

Šta ako neke nedavne aktivnosti nisu prikazane?

Možda ćete primetiti da se na ovoj stranici ne prate sve aktivnosti u vezi sa vašim nalogom. Nastojimo da se usredsredimo na najznačajnije događaje kako bismo vam pomogli da vodite računa o bezbednosti svog naloga. Na primer, ako se prijavite sa istog uređaja i lokacije nekoliko puta zaredom, mi ćemo evidentirati samo prvu prijavu. Slično tome, ako potvrdite izbor u polju za potvrdu „Ne odjavljuj me“, nećemo pratiti vašu svakodnevnu aktivnost sve dok ne opozovete ovaj izbor.

Šta su to različiti tipovi sesija?

Ova tabela sadrži opise svih aktivnosti koje se prate na stranici nedavnih aktivnosti.

 Tip sesije Šta to znači
Nalog je kreiran  Kreiran je Microsoft nalog.
Ime naloga je promenjenoPromenjeno je ime koje vas identifikuje u okviru Microsoft proizvoda i usluga koje koristite.
Zahtevana je dodatna verifikacijaDobili ste bezbednosni kôd tekstualnom porukom, e-porukom ili putem aplikacije autorizatora u sklopu dodatnog koraka provere identiteta.
Pseudonim je dodat;
Pseudonim je izbrisan;
Primarni pseudonim je promenjen
Pseudonim je dodatna adresa e-pošte koja se koristi za isto prijemno sanduče, isti spisak kontakta i iste postavke naloga kao i primarni pseudonim (adresa e-pošte) u vašem Microsoft nalogu. Saznajte više o pseudonimima.
Sve bezbednosne informacije su obeležene za uklanjanjePlanirano je uklanjanje svih bezbednosnih informacija koje se odnose na vaš nalog (kao što su alternativne adrese e-pošte, brojevi telefona i aplikacije autorizatora). Saznajte više o zameni bezbednosnih informacija.
Dodata je alternativna adresa e-pošte;
Izbrisana je alternativna adresa e-pošte;
Dodata je aplikacija za proveru identiteta;
Izbrisana je aplikacija za proveru identiteta;
Dodat je broj telefona;
Izbrisan je broj telefona;
Dodat je kôd za oporavak
Deo bezbednosnih informacija koje se odnose na vaš nalog je dodat ili izbrisan. Saznajte više o bezbednosnim informacijama.
Kreirana je lozinka za aplikaciju;
Izbrisana je lozinka za aplikaciju;
Lozinke za aplikacije se koriste kod aplikacija ili uređaja koji ne podržavaju verifikaciju u dva koraka. Saznajte više o lozinkama za aplikacije.
Uneta je netačna lozinkaNeko je pokušao da se prijavi u vaš Microsoft nalog sa neispravnom lozinkom. Nismo dozvolili ovo prijavljivanje. (Ovo ste možda bili vi ako ste zaboravili lozinku – ili je, možda, neko drugi pokušavao da pristupi vašem nalogu.)
Lozinka je promenjenaLozinka za vaš Microsoft nalog je promenjena. Ako to niste vi uradili, trebalo bi da poništite lozinku.
Lozinka je poništenaLozinka za vaš Microsoft nalog je uspešno poništena.
Data je dozvola aplikacijiDozvolili ste nekoj drugoj aplikaciji da pristupi vašem Microsoft nalogu.
Informacije na profilu su promenjeneInformacije na profilu, kao što su ime, datum rođenja, pol, zemlja/region ili poštanski broj, su promenjene. Ažurirajte informacije na svom profilu.
Prijavljivanje je blokirano (nalog je ugrožen)Mislimo da je neko drugi pristupio vašem Microsoft nalogu. Zahtevali smo dodatnu verifikaciju i promenu lozinke.
Prijavljivanje je blokirano (privremeno obustavljeni nalog)Primetili smo sumnjivu aktivnost na vašem nalogu, pa smo zahtevali dodatnu verifikaciju kako bismo deblokirali prijavljivanje.
Uspešno prijavljivanjeNeko se prijavio na vaš Microsoft nalog sa ispravnom lozinkom. (Ovo ste verovatno bili vi.)
Uključena je verifikacija u dva koraka;
Isključena je verifikacija u dva koraka
Verifikacija u dva koraka koristi dva načina da potvrdite identitet svaki put kada se prijavljujete. U svakom trenutku možete da je uključite ili isključite. Saznajte više o verifikaciji u dva koraka.
Otkrivena je neobična aktivnostNeko se prijavio na vaš nalog koristeći tačnu lozinku, ali sa lokacije ili uređaja koji ne prepoznajemo. Poslali smo vam obaveštenje i zahtevali smo dodatnu bezbednosnu proveru. (Ovo ste možda bili vi, ali nismo bili sigurni u to.)

Protokoli e-pošte

Različite aplikacije za e-poštu i veb poštu koriste različite protokole ili formate komunikacije da bi pristupile vašem nalogu. Možete videti jedan ili više od sledećih protokola na stranici „Nedavna aktivnost“:

Exchange ActiveSync: Sinhronizuje e-poštu, kalendar i kontakte između vaših uređaja i vašeg Outlook.com naloga.

Post Office Protocol 3 (POP3): Omogućava aplikaciji ili usluzi da pristupi e-porukama u vašem prijemnom sandučetu.

Simple Mail Transfer Protocol (SMTP): Omogućava aplikaciji ili usluzi da pošalje e-poruku.

Internet Message Access Protocol (IMAP): Omogućava aplikaciji ili usluzi da pristupi svim e-porukama (u svim fasciklama) i sinhronizuje e-poštu na svim uređajima.


Svojstva

ID članka: 13782 - Poslednji pregled: 07.11.2016. - Verzija: 4

Povratne informacije