Uvoz i izvoz e-pošte, kontakata i kalendara pomoću programa Windows Live Pošta


Ako je potrebno da zamenite hardver ili da ponovo instalirate Windows Live Poštu, bilo bi dobro da najpre sve izvezete, obavite promenu, a zatim ponovo sve uvezete. Ovaj proces je poznat kao izrada rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje.

Ako ste dodali naloge e-pošte u Windows Live Poštu, većina njih automatski čuva poruke, i sinhronizovaće ih kada ponovo dodate isti nalog.

Pre nego što počnete

  • Ako izvozite poštu, kreirajte novu fasciklu na lokaciji po svom izboru. Poruke morate da izvezete u praznu fasciklu.
  • Za stavke kalendara nije moguće napraviti rezervnu kopiju. Međutim, ako se prijavite koristeći svoj Windows Live ID, kalendar će se sinhronizovati sa onim na adresi http://calendar.live.com.
  • Ako se prijavite koristeći svoj Windows Live ID, kontakti će se automatski sinhronizovati. Ako se ne prijavite koristeći Windows Live ID, neophodno je da ručno izvezete kontakte i da ih ponovo uvezete.
  • Ako imate POP3 nalog, u dijalogu „Svojstva“, na kartici „Više opcija“, proverite da li se poruke uklanjaju sa POP3 servera. Ako se uklanjaju, a vi planirate da deinstalirate program Windows Live Pošta ili da uklonite taj nalog iz njega, trebalo bi da ručno izvezete i ponovo uvezete svoje poruke.
  • Ako koristite neki program kao što je „Jednostavan prenos Windows postavki i datoteka“, proverite da li ste rezervnom kopijom obuhvatili novokreirane fascikle.
  • Ako uvozite veći broj kontakata, bolje je da koristite .csv format. Uvoz .vcf datoteka mora da se obavlja pojedinačno.

Izvoz e-poruka iz Windows Live Pošte
Izvoz kontakata iz Windows Live Pošte
Uvoz e-poruka iz Windows Live Pošte
Uvoz kontakata sačuvanih van mreže u program Windows Live Pošta


Svojstva

ID članka: 14031 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije