Smernice za životni ciklus Microsoft podrške

Nazad na matičnu stranicu životnog ciklusa
 

Smernice za životni ciklus Microsoft podrške odnose se na većinu proizvoda koji su trenutno dostupni putem maloprodajne kupovine ili količinskog licenciranja. Trenutne smernice korporacije Microsoft, detaljno predstavljene u nastavku, nude minimum sledećeg:

 • Deset godina podrške (minimum 5 godina glavne podrške i minimum 5 godina proširene podrške) na nivou podržanog servisnog paketa za proizvode za preduzeća, projektante i operativne sisteme za stone računare
 • Minimum 5 godina glavne podrške na nivou podržanog servisnog paketa za korisničke i multimedijalne proizvode
 • Microsoft je posvećen unapređivanju bezbednosti proizvoda koje pruža. Naš dugoročni cilj je da otklonimo bezbednosne propuste iz svih naših proizvoda pre nego što ih izdamo. U ostvarivanju te vizije, ključni element je pouzdan rad na računaru. Iako težimo tome da svaku ranjivost otklonimo u fazi programiranja, softverski nedostaci se i dalje pojavljuju i moramo da budemo spremni da odgovorimo na njih čim se otkriju.  Microsoft svojim korisnicima savetuje da instaliraju najnovija izdanja proizvoda, bezbednosne ispravke i servisne pakete kako bi sačuvali najveću moguću bezbednost. Da biste dobili najnovije informacije o bezbednosnim ispravkama, posetite našu TechNet biblioteku. Stariji proizvodi možda ne ispunjavaju strožije bezbednosne zahteve današnjice. Microsoft možda nije u mogućnosti da obezbedi bezbednosne ispravke za starije proizvode.

Faze životnog ciklusa podrške za poslovni, razvojni, korisnički i multimedijalni softver

 Vrsta podrškeFaza glavne podrškeFaza proširene podrškePodrška samopomoći na mreži
Zahtev za izmenu dizajna i funkcija proizvoda Dostupno Nije dostupnoNapomena4
Bezbednosne ispravke Dostupno DostupnoNapomena4
Nebezbednosne ispravke Dostupno
 • Dostupno samo sa proširenom podrškom sa hitnim ispravkama
 • Nije dostupno za korisničke proizvode za operativne sisteme za stone računare
Napomena4
Besplatna podrška1 uključena sa licencom, program licenciranja2 ili drugi besplatni programi podrške Dostupno Nije dostupno3Napomena4
Podrška koja se plaća (uključujući vrhunsku (Premier) i najvažniju (Essential) podršku sa plaćanjem po incidentu) Dostupno DostupnoNapomena4
    

*Imajte u vidu sledeće: Smernice za životni ciklus Microsoft podrške ne odnose se na sve proizvode. Da biste videli određene datume početka i završetka podrške po primenljivom proizvodu, možete da pretražite bazu podataka o proizvodima životnog ciklusa podrške.

Odnosi se na opcije telefonske podrške i podrške na mreži.
2 Na primer, incidenti podrške dobijeni putem programa Software Assurance za serverske proizvode.
3 Možda je dostupna ograničena besplatna podrška (u zavisnosti od proizvoda).
Pristup besplatno dostupnim sadržajima na mreži, kao što su članci baze znanja, informacije o proizvodima na mreži i vebkastovi podrške na mreži

Glavna podrška

Glavna podrška je prva faza životnog ciklusa podrške za proizvod.
Na nivou podržanih servisnih paketa glavna podrška za softverske proizvode uključuje:
 • Podršku kod incidenta (besplatna podrška kod incidenta, podrška kod incidenta koja se plaća, podrška koja se obračunava po satu, podrška za zahteve za korišćenje garancije)
 • Podrška sa bezbednosnim ispravkama
 • Mogućnost da se zatraže nebezbednosne ispravke
Imajte u vidu sledeće:
Može biti potrebna upisnica za program održavanja da bi se ostvarilo pravo na ove pogodnosti za određene proizvode

Proširena podrška

Faza proširene podrške sledi posle glavne podrške za proizvode za preduzeća, projektante i operativne sisteme za stone računare.
Na nivou podržanog servisnog paketa proširena podrška uključuje:
 • Podršku koja se plaća4
 • Podršku sa bezbednosnim ispravkama bez dodatnih troškova
 • Podrška sa nebezbednosnim srodnim ispravkama zahteva kupovinu proširene podrške sa hitnim ispravkama (naplaćuje se po ispravci).5
  Proširena podrška sa hitnim ispravkama nije dostupna za korisničke proizvode operativnog sistema za stone računare. Više detalja je dostupno ovde.
Imajte u vidu sledeće:
 • Microsoft ne prihvata zahteve za podršku u okviru garancije, izmene dizajna ili novih funkcija tokom faze proširene podrške
 • Proširena podrška nije dostupna za korisničke, korisničke hardverske ili multimedijalne proizvode
 • Može biti potrebna upisnica za program održavanja da bi se ostvarilo pravo na ove pogodnosti za određene proizvode
4 Možda je dostupna ograničena besplatna podrška (u zavisnosti od proizvoda).

5 Smernice za životni ciklus Microsoft podrške dozvoljavaju kreiranje i široku distribuciju određenih nebezbednosnih ispravki tokom faze proširene podrške. Na primer, možda je neophodno obezbediti nebezbednosnu ispravku koja omogućava postojano povezivanje i servisiranje putem automatskog ažuriranja ili usluge ažuriranja Windows servera.

Podrška samopomoći na mreži

Podrška samopomoći na mreži je dostupna tokom životnog ciklusa proizvoda i najmanje 12 meseci posle isteka podrške za proizvod. Članci u bazi znanja na mreži, alatke za rešavanje problema i drugi resursi korporacije Microsoft obezbeđeni su kako bi korisnici dobili pomoć u rešavanju čestih problema.

Imajte u vidu sledeće:
 • Može biti potrebna upisnica za program održavanja da bi se ostvarilo pravo na ove pogodnosti za određene proizvode

 

Informacije na ovoj stranici podležu dokumentu Microsoft smernice o odricanju odgovornosti i obaveštenje promeni uslova. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali sve takve promene.
 

Svojstva

ID članka: 14085 - Poslednji pregled: 06.09.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije