Automatsko dobijanje preporučenih upravljačkih programa i ispravki za hardver

Možete da omogućite da Windows automatski preuzima preporučene upravljačke programe i detaljne informacije za hardver i uređaje. Ovo je dobar način da biste bili sigurni da celokupan hardver i svi uređaji ispravno funkcionišu.

Upravljački programi i informacije

Windows može da pronađe i preuzme dve vrste ispravki za uređaje koji su povezani sa računarom:

  • Upravljački programi. Upravljački program je softver koji omogućava računaru da komunicira sa hardverskim uređajima. Bez upravljačkih programa, hardver koji povezujete sa računarom – na primer, miš ili spoljni čvrsti disk – neće ispravno funkcionisati. Windows može automatski da proveri da li su dostupni upravljački programi za nove uređaje koje povezujete sa računarom.

    Za hardver koji ste ranije povezivali sa računarom, ažurirani upravljački programi mogu kasnije postati dostupni, ali ti upravljački programi se ne instaliraju automatski. Da biste instalirali ove opcionalne ispravke, idite na Windows Update na kontrolnoj tabli, proverite da li postoje ispravke, a zatim pogledajte i instalirajte ispravke upravljačkog programa koje su dostupne za vaš računar.
  • Informacije. Windows može da preuzme ikone visoke rezolucije za mnoge hardverske uređaje koje povezujete sa računarom, kao i detaljne informacije o njima, kao što su ime proizvoda, proizvođač i broj modela – čak i detaljne informacije o mogućnostima sinhronizacije uređaja. Ovi detalji mogu da vam olakšaju da razlikujete slične uređaje koji su povezani sa računarom, kao što su različiti mobilni telefoni.
 
Da bi Windows automatski preuzimao preporučene upravljačke programe i ikone
Da biste uključili i konfigurisali Windows Update
Da biste instalirali upravljačke programe i druge opcionalne ispravke iz usluge Windows Update
Ako Windows ne može da pronađe upravljački program za vaš uređaj
Ako Windows ne može da pronađe informacije o funkciji Device Stage 
Svojstva

ID članka: 15054 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije