Pravljenje instalacionog medijuma za Windows

Ako treba da instalirate ili ponovo instalirate Windows 7, Windows 8.1, ili Windows 10, možete da odete na Veb lokaciju za preuzimanje softvera i kreirate sopstveni instalacioni medijum pomoću USB fleš diska ili DVD-a.


Pre nego što počnete, evo nekih stavki koje su vam potrebne:

  • Računar sa pouzdanom internet vezom. Preuzimanje je veličine oko 4 GB, a vreme koje je potrebno za preuzimanje zavisi od internet veze.
  • USB fleš disk ili DVD. Prazan USB fleš disk ili DVD sa najmanje 4 GB dostupnog prostora na disku. Korišćenje DVD-a zahteva da imate DVD pisač i softver na računaru koji koristite za kreiranje medijuma, kao i DVD plejer na računaru na kome želite da instalirate Windows.
  • Šifra proizvoda. Šifra proizvoda od 25 znakova.

Evo nekih stvaki koje treba da proverite na računaru na kojem želite da instalirate Windows:

  • 64-bitni ili 32-bitni procesor (CPU). Treba da preuzmete 64-bitnu ili 32-bitnu verziju operativnog sistema Windows koja odgovara vašem procesoru. Da biste to proverili na trenutnom računaru, u okviru postavki računara idite na Informacije o računaru ili na kontrolnoj tabli izaberite Sistem, a zatim potražite Tip sistema.
  • Sistemski zahtevi. Pogledajte sistemske zahteve pre nego što instalirate Windows 8.1. Takođe vam preporučujemo da posetite i veb lokaciju proizvođača računara da biste dobili informacije o ažuriranim upravljačkim programima i kompatibilnosti hardvera.
  • Jezik u operativnom sistemu Windows. Moraćete da izaberete isti jezik kada instalirate Windows 8.1. Da biste proverili koji jezik trenutno koristite, u okviru postavki računara idite na Vreme i jezik ili na kontrolnoj tabli izaberite Region.
  • Izdanje operativnog sistema Windows. Takođe je potrebno da izaberete isto izdanje OS Windows. To može da bude Windows 8.1 ili Windows 8.1 Pro. Da biste proverili koje izdanje trenutno koristite, u okviru postavki računara izaberite Informacije o računaru ili na kontrolnoj tabli izaberite Sistem, a zatim potražite Izdanje operativnog sistema Windows.

Kada budete spremni, izaberite vezu koji se podudara sa verzijom operativnog sistema Windows za koji želite da kreirate medijum, a zatim sledite uputstva:Svojstva

ID članka: 15088 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije