Najave podrške za Internet Explorer i .NET Framework 4.x

Nazad na matičnu stranicu životnog ciklusa
 

Kreirano: 7. avgusta 2014.


Ažurirano: 1. septembra 2015. da bi korisnicima bilo jasnije stanje nakon izdanja komponente .NET 4.6

Microsoft nudi usluge transformisanja za novi i prvi mobilni i svet informatičkog oblaka, tako da korisnici mogu da urade i postignu više. Danas je korporacija Microsoft najavila važne informacije u vezi sa vremenskim okvirima podrške za dve moćne tehnologije – Internet Explorer i .NET Framework – kako bi pomogla korisnicima da planiraju prelazak na najnovije verzije i kako bi se postarala da preduzmu odgovarajuće korake kako bi povećali bezbednost i iskoristili pogodnosti najnovijih izdanja proizvoda.

Najava podrške za Internet Explorer

Najnoviji Internet Explorer nudi poboljšanu bezbednost, pojačane performanse, bolju kompatibilnost sa prethodnim verzijama i podršku modernih tehnologija koje pružaju današnje veb lokacije i usluge. Korporacija Microsoft podstiče korisnike da izvrše nadogradnju na najnoviji pregledač za brže i sigurnije iskustvo pregledanja.

Korporacija Microsoft ohrabruje korisnike koji još uvek ne koriste najnoviju verziju pregledača dostupnu za operativni sistem koji koriste da ga nadograde kako bi iskoristili prednosti najnovije bezbednosti i funkcionalnosti. Nakon 12. januara 2016. godine, samo će najnovije dostupne verzije programa Internet Explorer za podržani operativni sistem dobijati tehničku podršku i bezbednosne ispravke, kako je to navedeno u tabeli u nastavku:

 Windows platformaVerzija programa Internet Explorer
 Windows Vista SP2  Internet Explorer 9
 Windows Server 2008 SP2  Internet Explorer 9
 Windows 7 SP1   Internet Explorer 11
 Windows Server 2008 R2 SP1  Internet Explorer 11
 Windows 8.1 Update  Internet Explorer 11
 Windows Server 2012  Internet Explorer 10
 Windows Server 2012 R2  Internet Explorer 11
  


Korisnicima koji koriste stariju verziju programa Internet Explorer, kao što je Internet Explorer 8 u operativnom sistemu Windows 7 servisni paket 1 (SP1), korporacija Microsoft preporučuje da planiraju da pređu na korišćenje jedne od gore navedenih kombinacija operativnih sistema i pregledača najkasnije do 12. januara 2016. Korporacija Microsoft nudi resurse podrške na mreži kako bi pomogla korisnicima da nadograde proizvode na poslednju verziju, kao i brojne usluge primene i kompatibilnosti kao pomoć pri migraciji. Posetite blog programa Internet Explorer da biste videli savete i listu resursa za nadogradnju.

Korisnici mogu da poseduju aplikacije koje su razvijene za prethodne verzije programa Internet Explorer, kao što je Internet Explorer 8. Kako bi se pojednostavila migracija aplikacija na najnovije veb standarde, poslovni režim za Internet Explorer 11, objavljen u aprilu 2014. godine, nudi bolju kompatibilnost sa prethodnim verzijama i omogućava korisnicima da koriste mnoge nasleđene veb aplikacije. Korporacija Microsoft je posvećena podršci poslovnog režima tokom trajanja životnog ciklusa podrške operativnog sistema. Na primer, operativni program Windows 7 SP1 koji koristi Internet Explorer 11 sa poslovnim režimom biće podržan do kraja proširene podrške, 14. januara 2020. godine.

Više informacija o smernicama za životni ciklus podrške za Internet Explorer možete da pronađete ovde.

Najave podrške za NET Framework 4.x

Kao što najnovija verzija programa Internet Explorer pruža korisnicima najbolje iskustvo, .NET Framework čini to isto za programere ili aplikacije zasnovane na toj komponenti. Najnovija verzija 4.5.2. komponente .NET Framework nudi nove funkcije toka posla, poboljšanu dijagnostiku, dodatna poboljšanja performansi i omogućava jednostavno ažuriranje koje ne zahteva rekompajliranje ukoliko se ažuriranje izvrši unutar .NET 4.x grupe srodnih proizvoda. 

Nakon 12. januara 2016. godine korporacija Microsoft više neće nuditi podršku za .NET Framework 4.0, 4.5 i 4.51 unutar .NET 4.x grupe srodnih proizvoda. Preporučujemo korisnicima i programerima koji koriste .NET Framework 4, 4.5 ili 4.5.1 da ažuriraju proizvode na licu mesta na .NET Framework 4.5.2 ili noviju verziju najkasnije do 12. januara 2016. godine kako bi nastavili da dobijaju tehničku podršku i bezbednosne ispravke. Podrška za .NET Framework 4.5.2, kao i za ostale .NET Framework verzije, kao što je 3.5 SP1, biće i dalje obezbeđena tokom trajanja životnog ciklusa podrške za operativni sistem.

Više detalja o smernicama za životni ciklus podrške za .NET Framework možete da pronađete ovde. Više informacija o komponenti .NET 4.5.2 potražite na blogu za Microsoft .NET Framework.


Informacije na ovoj stranici podležu dokumentu Microsoft smernice o odricanju odgovornosti i obaveštenje promeni uslova. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali sve takve promene.

Svojstva

ID članka: 15292 - Poslednji pregled: 26.07.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije