Smernice za životni ciklus podrške za servisni paket

Nazad na matičnu stranicu životnog ciklusa
 

U sklopu napora da se Microsoft softver stalno unapređuje, prave se i izdaju ažuriranja i ispravke za prepoznate probleme Mnoge od ovih ispravki obično se kombinuju u jedan paket (tzv. servisni paket) koji je dostupan za instaliranje. Faze glavne i proširene podrške za softver zahtevaju da podržani servisni paket proizvoda bude instaliran kako bi se i dalje dobijala puna podrška (uključujući bezbednosne i DST ispravke).


Smernice za podršku za servisni paket
  • Kada se objavi novi servisni paket, Microsoft obezbeđuje 12 ili 24 meseca podrške za prethodni servisni paket, što može da se razlikuje u zavisnosti od porodice proizvoda (na primer, Windows, Office, serveri ili alatke za projektante)
  • Kada istekne podrška za servisni paket, Microsoft više neće obezbeđivati nove bezbednosne ispravke, DST ispravke, niti ostale nebezbednosne ispravke za taj servisni paket. Komercijalno opravdana podrška će i dalje biti dostupna, kao što je opisano ispod
  • Kada istekne podrška za proizvod, prestaće i podrška svih servisnih paketa za taj proizvod. Životni ciklus podrške za proizvod zamenjuje smernice podrške za servisni paket
  • Vremenski okvir podrške za servisne pakete biće isti u okviru porodice proizvoda
  • Microsoft će objaviti posebne vremenske okvire podrške za prethodni servisni paket kada novi servisni paket bude objavljen
Korisnicima se savetuje da nastave da koriste u potpunosti podržan servisni paket kako bi zasigurno imali najnoviju i najbezbedniju verziju proizvoda.

Korisnicima podržanih proizvoda sa verzijama servisnog paketa za koje više ne postoji puna podrška Microsoft nudi komercijalno opravdanu podršku na sledeći način:

Incidenti komercijalno opravdane podrške biće obezbeđeni putem Microsoft korisničke službe i podrške i putem ponuda upravljane podrške korporacije Microsoft (na primer, Premier Support).
Ako incident podrške zahteva pojačavanje razvoja radi pružanja dodatnih uputstava, nebezbednosnu ili bezbednosnu ispravku, od klijenata će biti zatraženo da izvrše nadogradnju na servisni paket sa punom podrškom.
Komercijalno opravdana podrška ne uključuje opciju korišćenja resursa za razvoj proizvoda korporacije Microsoft, a tehnička rešenja će možda biti ograničena ili neće biti moguća.

Matrica Microsoft porodice proizvoda i trajanje podrške za servisne pakete za svaku porodicu proizvoda su sledeće:

Porodica proizvodaTrajanje podrške za servisni paket
 Windows klijenti i serveri 24 meseca
 Dynamics 24 meseca
 Office 12 meseci
 Serveri 12 meseci
 Alatke za programere 12 meseci
 Korisnički softver, multimedija i igre 12 meseci


Ove smernice za podršku dozvoljava korisnicima da prime postojeće nebezbednosne ispravke ili da zahtevaju nove nebezbednosne ispravke za servisne pakete sa punom podrškom tokom faze glavne podrške.

Servisni paketi se ne menjaju automatski tako da uključu nebezbednosne ispravke koje su razvijene nakon datuma prvog objavljivanja servisnog paketa. Stariji servisni paket može biti izmenjen tako da uključuje nebezbednosne ispravke razvijene nakon objavljivanja servisnog paketa. Obratite se korporaciji Microsoft i tražite izmenu.

Bezbednosne ispravke izdate uz biltene centra Microsoft Security Response Center biće pregledane i napravljene samo za podržane servisne pakete. Ispravke za letnje/zimsko računanje vremena i vremenske zone prave se samo za servisne pakete koji su u potpunosti podržani.

Microsoft svesrdno preporučuje korisnicima da provere i instaliraju trenutne servisne pakete na vreme kako bi sistemi bili ažurni i sadržali najnoviji bezbednosni softver. 

Ove redigovane smernice su stupile na snagu 13. aprila 2010.


Informacije na ovoj stranici podležu dokumentu Microsoft smernice o odricanju odgovornosti i obaveštenje promeni uslova. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali sve takve promene.
 

Svojstva

ID članka: 17138 - Poslednji pregled: 26.07.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije
ERROR: at System.Diagnostics.Process.Kill() at Microsoft.Support.SEOInfrastructureService.PhantomJS.PhantomJSRunner.WaitForExit(Process process, Int32 waitTime, StringBuilder dataBuilder, Boolean isTotalProcessTimeout)