Pravljenje rezervnih kopija i vraćanje datoteka u prethodno stanje

Uvek je dobro napraviti rezervnu kopiju. Sačuvajte kopije datoteka na drugoj disk jedinici u slučaju da se nešto desi sa originalima.

Konfigurisanje rezervnih kopija

Izaberite dugme Start

Ikona Windows logotipa
, izaberite stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Rezervne kopije > Dodaj disk jedinicu i odaberite spoljnu disk jedinicu ili mrežnu lokaciju za čuvanje rezervnih kopija.

Stranica postavki pravljenja rezervne kopije

Sve je spremno. Na svakih sat vremena ćemo napraviti rezervnu kopiju svog sadržaja u vašoj korisničkoj fascikli (C:\Korisnici\korisničko ime). Da biste odabrali druge datoteke za pravljenje rezervnih kopija ili da biste promenili učestalost pravljenja rezervnih kopija, idite na stranicu Više opcija.

Vraćanje datoteka u prethodno stanje

Ako vam nedostaje neka važna datoteka ili fascikla, evo kako možete da je vratite:

  1. U polje za pretragu na traci zadataka ukucajte Vraćanje datoteka u prethodno stanje, a zatim izaberite stavku Vraćanje datoteka u prethodno stanje pomoću funkcije „Istorija datoteka“.

  2. Potražite željenu datoteku i zatim pregledajte njene verzije koristeći strelice.

  3. Kada pronađete željenu verziju, kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje da biste je sačuvali na originalnoj lokaciji. Da biste je sačuvali na nekom drugom mestu, pritisnite i držite dugme Vrati u prethodno stanje (ili kliknite na njega desnim tasterom miša), izaberite opciju Vrati u, a zatim odaberite novu lokaciju.

Svojstva

ID članka: 17143 - Poslednji pregled: 13.10.2016. - Verzija: 10

Povratne informacije