Dinamični duo: Cortana i Microsoft Edge

Kao mačke i video zapisi, neke stvari su jednostavno bolje u paru. Samo Microsoft Edge vam nudi ličnog asistenta, pomoćnika Cortana koji je direktno ugrađen. Na stranicama gde može da vam pomogne, ona će pojaviti na traci adresa i ponudiće vam predloge. Kliknite na njenu poruku jer ona može da vam pomogne da:

Napravite planove za večeru. Na veb lokacijama restorana Cortana može da vas uputi na radno vreme, način dolaska, kontakt informacije i menije.

Image showing Cortana offering info about a restaurant website

Uštedite vreme i novac u kupovini. Na veb lokacijama za kupovinu Cortana može da vam ponudi kupone za dodatne popuste. (Ova funkcija nije dostupna u nekim zemljama ili regionima.)

Pevate omiljene pesme. Kada gledate neki muzički video zapis, Cortana može da izbaci tekst pesme ili da vam pomogne da kupite pesmu.

Preuzmete neku aplikaciju čim vam zatreba. Na veb lokacijama na kojima bi vam neka aplikacija dobro došla, Cortana će vam pokazati gde možete da je nabavite.

Potražite dodatnu pomoć za Microsoft Edge u članku Brža pretraga u pregledaču Microsoft Edge (PDF, samo na engleskom jeziku).

Dobijte odgovore od pomoćnika Cortana

Kada naletite na temu na vebu o kojoj biste želeli da saznate više, Cortana je vaš sveznajući guru. Markirajte reč, izraz ili sliku, pritisnite i držite istaknutu stavku (ili kliknite desnim tasterom miša na nju), a zatim izaberite opciju Postavi pitanje pomoćniku Cortana da biste dobili više informacija ili da biste pronašli srodne slike.

Snimak ekrana sa rezultatima upita „Postavi pitanje pomoćniku Cortana“ u prozoru pregledača

Svojstva

ID članka: 17158 - Poslednji pregled: 06.12.2016. - Verzija: 13

Povratne informacije