OneDrive je besplatno skladište na mreži koje dobijate sa Microsoft nalogom. Sačuvajte datoteke na njemu i moći ćete da im pristupate sa bilo kog računara, tablet uređaja ili telefona.

Osnove

Da biste sačuvali dokument na kom radite u OneDrive, izaberite OneDrive fasciklu sa liste lokacija za čuvanje. Da biste premestili datoteke u OneDrive, otvorite Istraživač datoteka, a zatim ih prevucite u OneDrive fasciklu.

Prevucite datoteku u OneDrive fasciklu

Nemate internet? Nema problema.

Datoteke koje ste sačuvali u fascikli OneDrive dostupne su na mreži u usluzi OneDrive.com i van mreže na računaru. To znači da možete da ih koristite u bilo koje vreme, čak i kada niste povezani na internet. Čim se ponovo povežete, OneDrive će ažurirati verzije na mreži promenama koje ste uneli van mreže.

Vanmrežne datoteke su korisne kada ostanete bez Wi-Fi signala, ali one takođe zauzimaju prostor na računaru. Ako vam ponestaje prostora za skladištenje, evo kako možete da smanjite broj OneDrive datoteka van mreže:

Stalna sinhronizacija

Ikone u programu „Istraživač datoteka“ pokazuju vam status sinhronizacije fascikli i datoteka van mreže.

 • Slika ikone sinhronizacije
  Sinhronizovano sa verzijom na mreži.

 • Slika ikone sinhronizovanja
  Sinhronizuje se.

 • Slika ikone „nije sinhronizovano“
  Verzija na računaru nije sinhronizovana. Da biste saznali zašto, sa desne strane trake zadataka izaberite strelicu Prikaži skrivene ikone , pritisnite i držite ikonu OneDrive
  OneDrive (ili kliknite desnim tasterom miša na nju)
  , a zatim izaberite Prikaži probleme u sinhronizaciji.

U sistemu Office

Saznajte kako da kreirate i delite Office dokumente sa veb lokacije usluge OneDrive i da nabavite aplikacije za sinhronizaciju i uređivanje dokumenta dok ste u e-knjizi „Prvi koraci u usluzi “.

Svojstva

ID članka: 17184 - Poslednji pregled: 06.09.2016. - Verzija: 7

Povratne informacije