Snimanje klipova računarskih igara

Windows 10 vam pomaže da napravite snimke ekrana i snimite klipove igara za računar pomoću ugrađenih opcija snimanja – ništa više ne morate da kupujete! Snimite trenutak slave, a zatim ga delite sa prijateljima na društvenim mrežama i u usluzi Xbox Live.

Snimak ekrana trake za igre

Snimanje onoga što se upravo dogodilo

Da biste snimili trenutke tokom igre, pokrenite igru, a zatim pritisnite taster sa Windows logotipom

ikona „Start“
+ G na tastaturi da biste otvorili traku za igre. Izaberite Postavke , a zatim izaberite stavku Snimaj igru u pozadini.

Pošto je traka za igre pokrenuta u pozadini, pritisnite taster sa Windows logotipom

ikona „Start“
+ Alt + G. Poslednjih 30 sekundi igranja će biti sačuvano kao klip iz igre.

Snimanje onoga što se događa

Kada se dogodi nešto sjajno tokom igre, pritisnite taster sa Windows logotipom

ikona „Start“
+ Alt + R da biste započeli snimanje, a zatim ga pritisnite ponovo da biste zaustavili snimanje. Videćete da ekran treperi kada snimanje započne i kada se završi.

Ako navedene prečice ne funkcionišu, u postavkama za igru potražite opciju za pokretanje igre u prozoru. Kada se igra pokrene u prozoru, pritisnite taster sa Windows logotipom

ikona „Start“
+ G, a zatim izaberite Da, ovo je igra. Kada se vratite u prikaz igre preko celog ekrana, prečice bi trebalo da funkcionišu.

Skraćivanje na najbolje delove

Kada snimite neki klip, skratite ga u aplikaciji Xbox da biste istakli najbolje delove ili da biste se usredsredili na određeni trenutak. Otvorite aplikaciju Xbox i izaberite Game DVR. Sve što snimite pomoću trake za igre biće navedeno odeljku Na ovom računaru.

Snimak ekrana trake za igre

Deljenje sa svima

Kada napravite željeni klip ili snimak ekrana u funkciji Game DVR, izaberite Deli da biste ga otpremili u Xbox Live, tako da prijatelji i ostali korisnici mogu da uživaju u njemu (na osnovu vaših postavki privatnosti). Takođe ćete videti deljeni sadržaj kada se prijavite u Xbox na drugim uređajima.

Da biste delili klipove i snimke ekrana na drugim mrežama, izaberite Otvori fasciklu da biste videli sve snimke. Otpremite ove datoteke na svoje omiljene društvene mreže ili ih direktno pošaljite prijateljima.

Svojstva

ID članka: 17188 - Poslednji pregled: 13.10.2016. - Verzija: 12

Povratne informacije