Pogledajte sve svoje fotografije

Aplikacija „Fotografije“ za Windows 10 koristi magiju usluge OneDrive kako bi vam omogućila brz pristup čitavoj kolekciji fotografija – i to ne samo fotografijama i video zapisima sa računara, već i fotografijama sa telefona i drugih uređaja.

Izaberite dugme „Start“

ikona „Start“
i izaberite stavku Fotografije da biste videli prikaz kolekcije.

Aplikacija Microsoft fotografije

Prikaz kolekcije je organizovan po datumu, a najnovije fotografije se nalaze pri vrhu. Da biste prikazali fotografije i video zapise organizovane po albumima ili fasciklama, izaberite stavku Albumi ili Fascikle sa gornje navigacione trake.

Automatsko otpremanje fotografija

Aplikacija „Fotografije“ i OneDrive vam zajednički omogućavaju da pristupite fotografijama i video zapisima sa gotovo svakog uređaja. Evo kako ovo da podesite.

iOS, Mac OSX ili Android. Instalirajte aplikaciju OneDrive na svom uređaju i uključite opciju Otpremanje sa kamere u postavkama. Najnovije fotografije i video zapisi koje ste snimili počeće da se automatski otpremaju.

Windows 10Mobilna veza. Snimci kamere automatski se podrazumevano otpremaju u OneDrive. Ako ne vidite fotografije sa telefona u aplikaciji „Fotografije“ na računaru, otvorite aplikaciju OneDrive na telefonu, izaberite stavke Prikaži više > Postavke, i uverite se da je uključeno Upravljanje otpremanjem u OneDrive.

Računar koji radi pod operativnim sistemom Windows 8.1 ili Windows 10. Otvorite istraživač datoteka i prevucite fasciklu Slike iz fascikle Ovaj računar u OneDrive.

Uvoz slika

Ako imate slike na SD kartici fotoaparata ili sačuvane na USB disku ili spoljnom čvrstom disku, najjednostavnije ćete ih prebaciti na računar ako ih uvezete.

  1. Povežite uređaj na kom se nalaze fotografije sa računarom pomoću USB kabla.

  2. Izaberite dugme „Start“

    ikona „Start“
    i izaberite stavku Fotografije.

  3. Izaberite stavku Uvezi, a zatim sledite uputstva. Aplikacija će automatski izabrati stavke koje niste ranije uvozili, a možete i da odaberete sadržaj koji želite da uvezete.

Omogućite aplikaciji da pronađe dodatne fotografije

Aplikacija „Fotografije“ automatski pronalazi većinu fotografija i video zapisa na računaru i u usluzi OneDrive. Međutim, ponekad ćete morati da uputite aplikaciju o tome gde treba da traži.

  1. U aplikaciji „Fotografije“ izaberite stavku Prijavljivanje (ili vašu sliku profila), a zatim izaberite Postavke.

  2. U odeljku Izvori izaberite stavku Dodaj fasciklu .

  3. Potražite fasciklu na računaru, spoljnoj disk jedinici ili mrežnoj disk jedinici koja je povezana sa računarom, a zatim izaberite stavku Dodaj ovu fasciklu u Slike. Potfascikle u fasciklama koje ste dodali takođe su uključene.

Asset not found
Svojstva

ID članka: 17194 - Poslednji pregled: 06.12.2016. - Verzija: 17

Povratne informacije