Sada brže nego ikada možete da dodajete članove u porodicu na svakom Windows 10 računaru na kom ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga.

Sem toga, porodica pomaže odraslim osobama da učine boravak dece na mreži bezbednijim. Odrasle osobe u porodici mogu da prikažu izveštaje o aktivnosti dece na mreži, da ograniče dužinu i vreme njihovog korišćenja Windows 10 uređaja, da ograniče potrošnju dece prilikom kupovine, kao i da budu sigurne da ona neće videti neprikladne veb lokacije, aplikacije ili igre. Ako ste koristili „Porodičnu bezbednost” na starijim verzijama operativnog sistema Windows, moraćete ponovo da dodate članove porodice kako bi postavke za decu bile primenjene na Windows 10 uređajima.

Odrasle osobe u porodici mogu da upravljaju postavkama porodice na mreži na adresi account.microsoft.com/family, a promene će biti primenjene na svaki Windows 10 uređaj na koji se dete prijavi.

Da biste konfigurisali računar za osobe koje su već u Microsoft porodici, izaberite dugme „Start“

Ikona Windows logotipa
, a zatim izaberite stavke Postavke > Nalozi > Porodica i drugi korisnici. Izaberite njihove naloge da biste ih dodali na računar. Kada se prvi put prijave, biće potrebno da unesu lozinku za svoj Microsoft nalog.

Dodavanje neke osobe u porodicu

 1. Na Windows 10 računaru izaberite dugme „Start”

  Ikona Windows logotipa
  , a zatim izaberite stavke Postavke > Nalozi > Porodica i drugi korisnici. (Moraćete da se prijavite na Windows pomoću Microsoft naloga.)

 2. Izaberite stavku Dodaj člana porodice.

 3. Izaberite opciju Dodaj dete ili Dodaj odraslu osobu.

 4. Otkucajte adresu e-pošte osobe da biste joj poslali poziv da se pridruži. Ako nema adresu e-pošte, izaberite stavku Osoba koju želim da pozovem nema adresu e-pošte i sledite uputstva za podešavanje novog naloga.

 5. Kada prihvati poziv iz e-poruke, potrebno je da se prijavi na Windows 10 pomoću iste adrese e-pošte na koju ste poslali poziv.

  Ekran koji prikazuje naloge u kome možete da dodate člana porodice.

Upravljanje postavkama porodice

Kada dodate dete u porodicu u operativnom sistemu Windows, evo kako možete da upravljate njegovim aktivnostima.

 1. Posetite stranicu account.microsoft.com/family i prijavite se pomoću Microsoft naloga.

 2. Sa liste dece u porodici izaberite dete čijim postavkama želite da upravljate. Ako vaša deca takođe koriste uslugu „Porodična bezbednost“ na starijim verzijama operativnog sistema Windows ili „Moja porodica“ na starijim Windows telefonima, ona će biti prikazana na listi u skladu sa uređajem koji koriste.

 3. Izaberite postavke koje želite da uključite ili promenite u nalogu deteta:

 • Postavka Nedavna aktivnost vam omogućava da vidite koje veb lokacije je dete posećivalo, koje aplikacije i igre je igralo i koliko vremena je potrošilo na svojim uređajima.

 • Postavka Pregledanje veba vam omogućava da odaberete koje veb lokacije vaše dete ne može da vidi.

 • Postavka Aplikacije i igre vam omogućava da ograničite izbor aplikacija i igara koje vaše dete može da preuzme iz Windows prodavnice. Takođe vam omogućava da deblokirate aplikacije ili igre koje ste ranije blokirali.

 • Postavka Vreme ispred ekrana vam omogućava da podesite maksimalnu količinu vremena koje dete može da provodi na svojim uređajima.

Svojstva

ID članka: 17199 - Poslednji pregled: 02.08.2016. - Verzija: 4

Povratne informacije