Korišćenje računara kao tableta

Režim tablet računara olakšava korišćenje operativnog sistema Windows, koji takođe postaje osetljiviji na dodir, na uređajima kao što su konvertibilni računari ili kada ne želite da koristite tastaturu i miš. Da biste uključili režim tablet računara, izaberite centar aktivnosti na traci zadataka, a zatim izaberite stavku Režim tablet računara.

Slika radnje sa brzim pristupom za režim tablet računara

„Start“ meni i aplikacije (uključujući starije programe) se otvaraju u prikazu preko celog ekrana kako biste imali više prostora za rad. Da biste naporedno koristili dve aplikacije, prevucite aplikaciju u jednu stranu. Videćete gde će biti prikačena, kao i sve otvorene aplikacije koje mogu da budu prikačene odmah pored nje.

Evo još nekih stvari koje možete da uradite u režimu tablet računara:

  • Pomoću zajedničke ivice između dve prikačene aplikacije možete istovremeno da promenite veličinu obe aplikacije.

  • Izaberite stavku Prikaz zadataka na traci zadataka, a zatim prevucite aplikaciju na stranu da biste je prikačili direktno u prikazu zadataka.

  • Koristite dugme „Nazad“ na traci zadataka da biste se vratili u aplikaciju ili na prethodnu aplikaciju koju ste koristili.

  • Prevucite aplikaciju na dno ekrana da biste je zatvorili.

Više informacija o korišćenju kontrole dodirom potražite u članku Korišćenje kontrole dodirom u operativnom sistemu Windows.

Svojstva

ID članka: 17210 - Poslednji pregled: 02.08.2016. - Verzija: 6

Povratne informacije