Šta je drugačije u istraživaču datoteka

Kao i mnoge druge fine stvari u životu i istraživač datoteka s godinama postaje sve bolji. Da biste ga isprobali u operativnom sistemu Windows 10, izaberite ikonu na traci zadataka ili u „Start“ meniju, ili pritisnite taster sa Windows logotipom

Ikona Windows logotipa
+ E na tastaturi.

Istraživač datoteka na traci zadataka

Evo nekoliko promena za Windows 10 vrednih pomena:

  • OneDrive je sada deo istraživača datoteka. Da biste brzo naučili kako radi, pogledajte odeljak OneDrive na računaru.

  • Kada se istraživač datoteka otvori, dospećete u prikaz „Brzi pristup”. Tu se nalaze često korišćene fascikle i nedavno korišćene datoteke, tako da nećete morati da kopate po gomili fascikli da biste ih pronašli. U prikaz „Brzi pristup“ možete da zakačite i svoje omiljene fascikle kako bi vam uvek bile pri ruci. Više informacija potražite u odeljku Kačenje, uklanjanje i prilagođavanje prikaza „Brzi pristup“.

    „Brzi pristup” u istraživaču datoteka

  • Sada možete da koristite aplikacije za deljenje datoteka i fotografija direktno iz istraživača datoteka. Izaberite datoteke koje želite da delite, otvorite karticu Deljenje, kliknite na dugme Deli, a zatim odaberite aplikaciju. Više informacija o opcijama deljenja potražite u odeljku Deljenje datoteka u istraživaču datoteka.

Ako ste ranije koristili Windows 7, evo još nekoliko razlika:

  • „Moj računar“ je sada „Ovaj računar“ i neće se podrazumevano prikazivati na radnoj površini. Da biste saznali kako da dodate „Ovaj računar“ na radnu površinu ili u „Start“ meni, pogledajte odeljak „Moj računar“ je sada „Ovaj računar“.

  • Biblioteke se neće prikazivati u istraživaču datoteka osim ako vi to ne želite. Da biste ih dodali u okno sa leve strane, otvorite karticu Prikaz > Okno za navigaciju > Prikaži biblioteke.

    Prikazivanje biblioteka u istraživaču datoteka

Svojstva

ID članka: 17217 - Poslednji pregled: 02.08.2016. - Verzija: 5

Povratne informacije