Šta je novo u ovoj ispravci

Ispravka za Windows 10 povodom godišnjice prepuna je novih funkcija. U nastavku istražite one najveće, a zatim Potražite specifične informacije i pomoć.

Zavladajte vebom uz Microsoft Edge

Kontekstualni meni proširenja u programu Microsoft Edge

Evo liste stvari koje možete da obavite u programu Microsoft Edge:

  • Koristite proširenja kao što su Office Online, Microsoft Translator i mnoga druga da biste personalizovali pregledač i zaštitili se prilikom surfovanja.

  • Zakačite pojedinačne kartice na početni ekran radi lakšeg pristupa.

  • Ako imate uređaj sa ekranom osetljivim na dodir, ubrzajte pregledanje veba tako što ćete brzo prevlačiti prstom nalevo/nadesno da biste se kretali nazad/napred na veb stranicama.

Pokažite kreativnost pomoću funkcije Windows Ink

Radni prostor funkcije Windows Ink

Windows Ink Ink smešta sve mogućnosti operativnog sistema Windows u olovku za tablet računare i tako vam omogućava da pišete na uređaju kao da je od papira, kreirate lepljive beleške, crtate po tabli i jednostavno delite misli u analognom obliku u digitalnom svetu. Windows Ink je integrisan u aplikacije kao što su „Mape“, OneNote, Microsoft Edge i Office.

Novi „Start“ meni

Promena veličine „Start“ menija

„Start“ meni je mesto gde ćete naći sve aplikacije i programe. Personalizujte početni ekran aplikacijama, pločicama i rasporedom koji vam je potreban radi maksimalne produktivnosti.

Izaberite dugme „Start“

Ikona Windows logotipa
, a zatim izaberite stavke Postavke > Personalizacija > „Start“ kako biste prilagodili početni ekran i dali mu lični pečat.

Poboljšana obaveštenja u centru aktivnosti

Centar aktivnosti

Centar aktivnosti se premestio na novo mesto u krajnjem desnom uglu trake zadataka, a njegov novi izgled vam omogućava da organizujete obaveštenja u skladu sa svojim željama.

Više ne morate da otvarate centar aktivnosti da biste videli koliko obaveštenja imate, jer će vam broj na ikoni centra aktivnosti pokazivati koliko obaveštenja čeka na vas. I druge aplikacije zakačene na traku zadataka takođe pokazuju broj obaveštenja koja ste propustili.

Prijavite se na računar koristeći Microsoft Band ili Windows telefon

Otključajte računar pomoću uparenog pratećeg uređaja, kao što je Microsoft Band ili Windows telefon (npr. Lumia 950 ili Lumia 950XL).

Obavite više toga na zaključanom ekranu

Kontrole za muziku na zaključanom ekranu

Sada možete da reprodukujete muziku preko zaključanog ekrana i da u potpunosti kontrolišete reprodukciju pesama. Kontrole za medije se prikazuju u donjem desnom uglu zaključanog ekrana, zajedno sa omotom albuma sa kog potiče pesma koja se trenutno reprodukuje.

Svojstva

ID članka: 17219 - Poslednji pregled: 27.09.2016. - Verzija: 8

Povratne informacije