Zašto ne mogu da se povežem na mrežu?

Imate problema sa povezivanjem u operativnom sistemu Windows? Najpre pokušajte sledeće osnovne stvari. Ako i dalje imate problema, možete da probate naprednije korake koji su navedeni u članku Rešavanje problema sa mrežnom vezom.

Koristite alatku za rešavanje problema sa mrežom

Dozvolite da Windows pokuša da vam reši problem. Izaberite dugme Start

Ikona Windows logotipa
, a zatim izaberite stavke Postavke > Mreža i internet > Status > Rešavanje problema sa mrežom u okviru odeljka Promenite postavke mreže.

Ako to ne pomogne, a koristite žičnu vezu, proverite da li su oba kraja Ethernet kabla pravilno priključena na računar i ruter ili modem.

Ako ne možete da se povežete na Wi‑Fi

Evo šta biste mogli da probate:

 • Proverite da li je uključen Wi-Fi. Izaberite dugme „Start“

  Ikona Windows logotipa
  , a zatim izaberite stavke Postavke > Mreža i internet > Wi‑Fi da biste proverili vezu. Zatim izaberite stavku Prikaži dostupne mreže, i ako se mreža koju očekujete da vidite pojavljuje na listi, izaberite tu mrežu > Poveži se.

 • Proverite da li je uključen fizički prekidač za Wi-Fi na laptopu. (Obično postoji indikatorska lampica koja svetli kada je ovaj prekidač uključen.)

 • Izaberite dugme „Start“

  Ikona Windows logotipa
  , a zatim izaberite stavke Postavke > Mreža i internet > Režim rada u avionu i nakon toga isključite režim rada u avionu ako je uključen.

 • Približite računar ruteru ili pristupnoj tački.

Slika stranice postavki u odeljku „Mreža i internet“

Ako ništa od ovoga ne pomogne, ponovo pokrenite Wi‑Fi ruter. To treba probati tek na kraju.

Možda ćete umesto toga moći da se povežete sa mobilnom mrežom. Izaberite dugme „Start“

Ikona Windows logotipa
, a zatim izaberite stavke Postavke > Mreža i internet i nakon toga proverite da li se Mobilna mreža pojavljuje na listi postavki.

Ne vidite ime Wi-Fi mreže kod kuće?

Proverite da li je ruter podešen tako da emituje ime mreže:

 1. Povežite računar sa ruterom pomoću Ethernet kabla.

 2. Otvorite veb pregledač i ukucajte IP adresu bežičnog rutera. (Na primer, 192.168.1.1 ili 172.16.0.0 – u dokumentaciji za ruter potražite podrazumevanu IP adresu.)

 3. Prijavite se koristeći korisničko ime i lozinku, a zatim proverite da li je uključena opcija označena kao Omogući SSID emitovanje, Bežično SSID emitovanje ili neka slična. Ova postavka se često može pronaći na stranici „Postavke bežične mreže“.

Svojstva

ID članka: 17220 - Poslednji pregled: 13.10.2016. - Verzija: 14

Povratne informacije
ERROR: at System.Diagnostics.Process.Kill() at Microsoft.Support.SEOInfrastructureService.PhantomJS.PhantomJSRunner.WaitForExit(Process process, Int32 waitTime, StringBuilder dataBuilder, Boolean isTotalProcessTimeout)