Snimite prelepe fotografije

Kamera u operativnom sistemu Windows 10 Mobile je brža i jednostavnija za upotrebu nego ikada ranije. Bez obzira na to da li ste početnik ili iskusni fotograf, pomoću fleksibilnih kontrola moći ćete da ovekovečite predivne trenutke.

Počnite tako što ćete otvoriti aplikaciju „Kamera“ (na početnom ekranu

ikona „Start“
brzo prevucite prstom do liste svih aplikacija da biste je pronašli). Zatim na ekranu kamere izaberite dugme Kamera , Video ili Panorama.

Da biste prikazali i prilagodili fotografiju koju ste upravo snimili, izaberite malu sliku u gornjem uglu ekrana.

Camera in Windows 10 Mobile

Automatski genije

Kamera je u potpunosti spremna, tako da pomoću nje možete da snimite sjajne slike – automatski.

Na nekim uređajima, funkcija „Obogaćeni HDR“ pomaže vam da snimite prelepe fotografije, čak i u uslovima slabe osvetljenosti, i podešena je tako da se automatski uključuje kada vam zatreba. Kada je ova funkcija uključena, kamera snima nekoliko slika sa različitim postavkama ekspozicije, pa čak i dodaje blic kada je potrebno, a zatim ih uklapa u jednu fotografiju na kojoj možete da podesite prirodniji izgled osvetljenja.

Osvetljenje možete da podesite i kasnije na fotografijama sa obogaćenim HDR-om. Da biste isključili funkciju „Obogaćeni HDR“, izaberite HDR na tražilu kamere.

Pokretne slike i usporeni snimak

Kada snimite fotografiju na nekim Lumia uređajima, imate mogućnost da snimite pokretne slike ili usporene snimke video zapisa. Kada odaberete opciju pokretnih slika, kamera automatski otkriva pokret u kadru i snima još koji sekund pokreta, što unosi dinamiku u fotografiju. (Ako želite da isključite funkciju pokretnih slika, izaberite Postavke i isključite opciju „Snimi pokretne slike“.)

Takođe možete da snimite usporeni video zapis tako što ćete izabrati ikonu male kornjače na tražilu. Nakon toga možete čak i da dodate izuzetno usporen snimak u delove video zapisa.

Panoramske fotografije

Panorame su sjajno rešenje za prostrane pejzaže, velike grupe ljudi ili izuzetno visoke objekte (ako okrenete kameru na stranu).

Da biste prešli u režim panorame, dodirnite dugme Panorama. Dodirnite još jednom to dugme da biste započeli snimanje, a zatim polako okrećite kameru sleva nadesno (ili odozdo nagore) kako biste zahvatili čitavu scenu duž ekrana. Da biste završili snimanje, dodirnite Zaustavi.

An image showing the camera screen as a panorama is being captured

Tajmer za fotografije i snimanje sa prekidima

Da biste snimali fotografije pomoću tajmera, izaberite ikonu tajmera za fotografije na tražilu i dodirnite jedan od ponuđenih intervala okidanja – 2, 5 ili 10 sekundi. Tajmer možete da koristite i za snimanje sa prekidima! Izaberite Postavke i uverite se da je funkcija snimanja sa prekidima uključena. Kada koristite tajmer za fotografije, kamera će snimati fotografije u intervalu od 2, 5 ili 10 sekundi sve dok ne dodirnete dugme kamere ponovo.

Profesionalne kontrole

Za iskustvo preciznijeg fotografisanja, prevucite dugme Kamera ka središtu da biste prikazali sve birače. Okretanjem birača prilagodite balans bele boje, fokus, osetljivost (ISO), brzinu zatvarača ili svetlinu.

Svojstva

ID članka: 17271 - Poslednji pregled: 02.12.2016. - Verzija: 21

Povratne informacije