Obrazac za oporavak naloga trebalo bi da bude poslednja opcija za povratak u nalog. Ako još uvek niste pokušali da poništite lozinku, najpre pročitajte članak Kada ne možete da se prijavite u Microsoft nalog da biste pronašli predloge za rešavanje problema. Međutim, ako ne možete da poništite lozinku ili ako je neki napadač promenio postavke vašeg naloga, obrazac za oporavak vam pruža priliku da dokažete da ste vlasnik naloga.

Ovaj članak vas vodi kroz postupak za oporavak naloga i nudi vam savete da bi vam pomogao da što brže uđete u svoj nalog.


Pre nego što počnete

Obrazac za oporavak naloga funkcioniše tako što se postavljaju pitanja o vašem nalogu na koja samo vi možete da odgovorite. Zatim pregledamo vaše odgovore i odgovaramo u roku od 24 sata bilo slanjem uputstava za povratak u nalog ili odbijanjem. Imajte ove savete u vidu radi uspešnog okončanja postupka:

 • Koristite računar koji ćemo prepoznati. Ako je moguće, popunite obrazac na računaru koji ste ranije koristili da biste se prijavili na svoj nalog.
 • Odgovorite na što je više pitanja moguće. Ne odnose se sva pitanja na vas, i to je u redu. Ne brinite ako nemate odgovor. Ali je bolje da probate da pogodite i budete blizu tačnog odgovora nego da ostavite pitanje bez odgovora.
 • Navedite adresu e-pošte koja funkcioniše da bismo vas kontaktirali. Nećemo koristiti ovu adresu e-pošte za bezvrednu poštu, već samo da bismo vam dostavili rezultate vašeg zahteva za oporavak. Čak možete da koristite i nalog prijatelja ili da kreirate besplatnu privremenu adresu e-pošte.

Popunite obrazac za oporavak

Pratite ove korake da biste dobili obrazac za oporavak:

 1. Posetite stranicu Poništavanje lozinke.
 2. Izaberite razlog zbog kog ne možete da se prijavite, a zatim kliknite na dugme Dalje.
 3. Unesite adresu e-pošte, broj telefona ili Skype ime koje ste koristili za kreiranje Microsoft naloga.
 4. Unesite znakove koje vidite na ekranu da biste dokazali da niste robot, a zatim kliknite na dugme Dalje.
 5. Izaberite stavku Nemam ništa od toga kada od vas bude zatraženo da potvrdite svoj identitet, a zatim kliknite na dugme Dalje.
 6. Možete biti upitani da li imate kôd za oporavak naloga. Ovo je nešto što ste možda kreirali u prošlosti i sačuvali na zaštićenoj lokaciji, a ne kôd koji vam je poslat na vaš telefon ili e-poštu. Ako možete da pronađete kôd, unesite ga ovde. U suprotnom, kliknite na dugme Ne.

Sada bi trebalo da budete na stranici na kojoj stoji Oporavak naloga. Sledite ove korake da biste popunili obrazac i poslali svoj zahtev za oporavak.

 1. Proverite da li je ime naloga koje je navedeno u okviru Adresa e-pošte, broj telefona ili Skype ime vaše i da li je pravilno napisano. Ako nije, počnite ispočetka na stranici „Poništavanje lozinke”.
 2. Unesite adresu e-pošte koju možemo da koristimo da bismo vas kontaktirali u vezi sa oporavkom naloga, a zatim kliknite na dugme Dalje.
 3. Pojaviće se ekran na kome će biti zatraženo da potvrdite adresu e-pošte. Poslaćemo vam bezbednosni kôd u e-poruci. Unesite taj kôd ovde i kliknite na dugme Potvrdi.
 4. Sada se od vas traži da odgovorite na nekoliko pitanja o sebi i vašem nalogu. Popunite što više informacija, čak i ako niste sigurni.
 5. Kada završite kliknite na dugme Prosledi.

Nakon prosleđivanja

Poslaćemo rezultate vašeg zahteva za oporavak na adresu e-pošte koju ste nam dostavili u obrascu. To može da potraje najviše 24 sata jer naš tim za podršku pregleda obrasce koji sadrže nagadjanja ili skoro tačne odgovore.

Ako je vaš zahtev za oporavak prihvaćen, poslaćemo vam uputstva za oporavak vašeg naloga. Kada se vratite u nalog, uverite se da ste podesili bezbednosne informacije da biste sprečili da se ovo ponovo dogodi. 

Ako je vaš zahtev odbijen, možete da nastavite da pokušavate do dva puta dnevno. Ako se ne setite dovoljno informacija da biste uspešno oporavili nalog, moraćete da kreirate novi. Da bi svačija privatnost bila zaštićena, naši agenti podrške ne mogu da vide podatke vašeg naloga niti da otključaju naloge.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

 

Svojstva

ID članka: 17875 - Poslednji pregled: 28.02.2017. - Verzija: 3

Povratne informacije