Informacije o programskom paketu Microsoft Security Essentials

Šta je to Microsoft Security Essentials?

Na internetu postoji veliki broj zlonamernih uljeza, uključujući viruse, trojanske konje, crve i špijunski softver. Microsoft Security Essentials vam nudi nagrađivanu zaštitu od ovakvih uljeza, a da vas pritom ne ometa.

Najstručnije znanje i najveća snaga u pozadini

Microsoft Security Essentials je osmišljen za pojedince i mala preduzeća, ali se zasniva na istoj tehnologiji koju Microsoft koristi prilikom zaštite velikih preduzeća (bezbednosni proizvodi kao što su Microsoft Forefront, Alatka za uklanjanje zlonamernog softvera i Windows zaštitnik). Imamo čitav tim koji prati nove pretnje i pronalazi načine da ih eliminiše.

Ponosni smo na priznanja koja smo dobili za rešenja za zaštitu koja nudimo: nagraduVB100 časopisa Virus Bulletin Ltd, Checkmark Certification udruženja West Coast Labs i certifikaciju udruženja ICSA Labs.

Westcoast Labs
 
ICSA Labs
Virus Bulletin
 


Jednostavno se nabavlja i jednostavno koristi

Preuzimanje i instaliranje programskog paketa Microsoft Security Essentials besplatno* je i jednostavno. Kada ga instalirate, softver se automatski ažurira jednom dnevno. Stalno pratimo nove pretnje i ažuriramo računar da bismo vas zaštitili. Vi ne morate ništa da radite.

Softver Microsoft Security Essentials koristi kodiranje zelenom, žutom i crvenom bojom da bi označio bezbednosni status računara, a jednim pogledom na boju ikone na traci zadataka možete da vidite da li treba nešto da preduzmete. Jednostavno je – kada je pretnja označena zelenom bojom, sve je u redu. Međutim, ako je pretnja crvene ili žute boje, Microsoft Security Essentials će vas obavestiti i preporučiti vam šta da radite (možete da reagujete direktno iz sistemske trake poslova bez ulaska u aplikaciju).

Radi tiho i ne narušava performanse računara

Microsoft Security Essentials radi tiho u pozadini. Dobijaćete obaveštenja samo kada treba da preduzmete određene radnje. Kada niste tu ili ste zauzeti, Microsoft Security Essentials može da preduzme podrazumevanu radnju umesto vas, a vi kasnije možete da otvorite program i pregledate i opozovete te radnje ako želite.

Softver Microsoft Security Essentials je efikasan i kompaktan. Skeniranja i ažuriranja se planiraju tako da se pokreću kada je računar neaktivan, a softver ne usporava računar dok radite na njemu. Zbog svega navedenog Microsoft Security Essentials je pogodan za sve tipove računara – stari računar, novi računar, laptop, kao i za vaš mali netbook.

* Mogući su troškovi pristupa internetu prilikom preuzimanja. | Microsoft Security Essentials: izjava o privatnosti Microsoft Security Essentials: ugovor o licenciranju

Funkcije i pogodnosti

Zašto treba da preuzmete Microsoft Security Essentials?

Microsoft Security Essentials predstavlja prvoklasnu zaštitu za vaš računar koja je besplatna* i koju možete lako da preuzmete. Evo nekih načina kako Microsoft Security Essentials može da vam pomogne da zaštitite računar, a da vas ne prekida u poslu niti vam zadaje brige.

Zaštita u realnom vremenu
Skeniranje sistema
Čišćenje sistema
Integracija sa Windows zaštitnim zidom
Usluga dinamičkog potpisa
Zaštita od administratorskih paketa
Zaštita od pravih pretnji, a ne dobronamernog softvera


* Mogući su troškovi pristupa internetu prilikom preuzimanja. |  Microsoft Security Essentials: izjava o privatnostiMicrosoft Security Essentials: ugovor o licenciranju

Sistemski zahtevi

Novi operativni sistem Windows je opremljen programom Windows Defender

Windows zaštitnik za Windows 10, Windows 8.1, Windows RT 8.1, Windows 8 i Windows RT obezbeđuje ugrađenu zaštitu od malvera. Ne možete da koristite Microsoft Security Essentials, ali nema ni potrebe – Windows Defender je već sadržan i spreman za rad. Ali ako vam je potrebno da zaštitite računar sa starijom verzijom operativnog sistema Windows, koristite Microsoft Security Essentials da biste se zaštitili od virusa, špijunskog i drugog zlonamernog softvera. Pruža zaštitu u realnom vremenu za kućne računare i računare u malim preduzećima.

Minimalni sistemski zahtevi za korišćenje programskog paketa Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials je besplatan* paket koji se lako preuzima i koristi. Evo šta vam je potrebno da biste ga koristili:

  • Operativni sistem: Windows Vista (servisni paket 1 ili servisni paket 2) ili Windows 7
  • Računar sa radnim taktom procesora od 1.0 GHz ili više i RAM memorijom od 1 GB ili više.
  • VGA prikaz od 800 × 600 ili više.
  • 200 MB slobodnog prostora na čvrstom disku.
  • Potrebna je veza sa internetom za instaliranje i preuzimanje najnovijih definicija virusa i špijunskog softvera za Microsoft Security Essentials.
  • Internet pregledač:
    • Windows Internet Explorer 6.0 ili noviji
    • Mozilla Firefox 2.0 ili noviji.


* Mogući su troškovi pristupa internetu prilikom preuzimanja. |  Microsoft Security Essentials: izjava o privatnosti Microsoft Security Essentials: ugovor o licenciranju
Svojstva

ID članka: 18869 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije