Poboljšajte ili uredite fotografije

Bez obzira na to da li ste pristalica ručnih podešavanja ili preferirate automatska poboljšanja, aplikacija „Fotografije“ u operativnom sistemu Windows 10 vam pruža raznorazne opcije koje će učiniti da vaše fotografije i video zapisi izgledaju besprekorno.

Aplikacija „Fotografije“ je vaš lični stručnjak za fotografiju, koji konstantno analizira fotografije kako bi procenio da li postoji prostora za eventualna poboljšanja. Kako bi vaše fotografije izgledale što je bolje moguće, ova aplikacija doteruje stvari kao što su boja, kontrast, svetlina, efekat crvenih očiju, a ujedno može i da ispravi nakrivljeni horizont.

Ako dugme Poboljšaj

Enhance icon
izgleda kao da je izabrano dok gledate određenu fotografiju, to znači da smo je automatski podesili za vas. Promene nisu sačuvane u prvobitnim datotekama – uvek možete da uključite ili isključite poboljšanja pomoću dugmeta Poboljšaj
Enhance icon
.

Uređivanje fotografije

Slika uređivanja fotografije u aplikaciji Microsoft fotografije

Izaberite stavku Uredi , pa zatim primenite osnovne popravke, poboljšajte fotografiju ili isprobajte najrazličitije filtere. Izaberite stavku Prilagodi da biste pristupili naprednijim komandama i podesili osvetljenost ili toplinu.

Crtanje na fotografijama i video zapisima

Ponekad fotografije i video zapisi ne mogu najvernije da dočaraju određene trenutke. Dodajte lični pečat omiljenim uspomenama tako što ćete crtati na fotografijama i video zapisima.

Crtanje na fotografiji u aplikaciji Microsoft fotografije

Da biste počeli, otvorite fotografiju ili video zapis iz kolekcije, pa izaberite dugme Crtaj . Zatim izaberite omiljenu olovku sa Windows Ink trake sa alatkama, odaberite boju i veličinu i crtajte direktno na snimku!

Opcije crtanja u aplikaciji Microsoft fotografije

Možete u svakom trenutku da uklonite oznake koje vam se ne dopadaju pomoću alatke brisača ili da obrišete čitav crtež izborom stavki Brisač > Obriši sav unos.

Podelite animirani zapis perom

Podelite svoje umetničko delo kada završite sa doterivanjem! Da biste podelili statičnu sliku ili animirani crtež, izaberite stavke Deli > Deli kao fotografiju ili Deli kao video zapis. Kada se mastilo osuši, objavite umetničko delo na mreži Facebook ili ga pošaljite e-poštom ili tekstualnom porukom.

Uređivanje video zapisa

Uklonite suvišne delove video zapisa pomoću kontrola Skraćivanja Skrati u aplikaciji Fotografije. Sada svojim prijateljima možete da se pohvalite posebno montiranom verzijom snimka.

  1. U prikazu kolekcije kliknite na video zapis ili ga dodirnite da biste ga prikazali i izaberite dugme Skraćivanje .

  2. Pomerite bele tačke koje se nalaze na početku i kraju video zapisa do novih početnih i krajnjih tačaka.

  3. Izaberite dugme Reprodukuj da biste testirali promene koje ste primenili. (Plava tačka pokazuje početnu tačku reprodukcije video zapisa. Možete i nju da pomerite.)

  4. Kada budete zadovoljni uređivanjima, izaberite Sačuvaj kopiju. Uređeni video zapis biće sačuvan kao nov video zapis. Prvobitni zapis biće i dalje dostupan.

Pokušajte da reprodukujete usporeni snimak video zapisa ili da sačuvate neku fotografiju tokom reprodukcije.

  1. Kliknite na video zapis ili pokretnu sliku (ili je dodirnite) da biste je prikazali.

  2. Otvorite meni Više i izaberite neku dostupnu opciju.

    • Sačuvajte fotografije iz video zapisa.Pomerajte obojenu tačku dok ne pronađete kadar koji želite da sačuvate. Zatim izaberite Sačuvaj fotografiju.

    • Kreirajte usporeni snimak video zapisa. Pomerite obojenu tačku da biste izabrali kada želite da usporite snimak, a zatim pomerite klizač sa ikonom kornjače da biste promenili brzinu reprodukcije. Zatim izaberite dugme Sačuvaj .

Svojstva

ID članka: 27916 - Poslednji pregled: 06.12.2016. - Verzija: 13

Povratne informacije