Snimite prelepe fotografije

Kamera u operativnom sistemu Windows 10 je brža i jednostavnija za upotrebu nego ikada ranije. Bez obzira na to da li ste početnik ili iskusni fotograf, pomoću fleksibilnih kontrola moći ćete da ovekovečite predivne trenutke.

Počnite tako što ćete otvoriti aplikaciju „Kamera“ (izaberite taster „Start“

ikona „Start“
> Kamera). Zatim na ekranu kamere izaberite dugme Kamera , Video ili Panorama (tamo gde je dostupno) i napravite snimak.

Da biste prikazali i prilagodili fotografiju koju ste upravo snimili, izaberite malu sliku u donjem uglu ekrana.

Camera on the desktop

Automatski genije

Kamera je u potpunosti spremna, tako da pomoću nje možete da snimite sjajne slike – automatski.

Na nekim uređajima, funkcija „Obogaćeni HDR“ pomaže vam da snimite prelepe fotografije, čak i u uslovima slabe osvetljenosti, i podešena je tako da se automatski uključuje kada vam zatreba. Kada je ova funkcija uključena, kamera snima nekoliko slika sa različitim postavkama ekspozicije, pa čak i dodaje blic kada je potrebno, a zatim ih uklapa u jednu fotografiju na kojoj možete da podesite prirodniji izgled osvetljenja. Kasnije možete da podesite i osvetljenje. Da biste isključili funkciju „Obogaćeni HDR“, izaberite stavku „HDR“ na tražilu kamere.

Pokretne slike i usporeni snimak

Na nekim uređajima imate mogućnost da snimite pokretne slike ili usporeni video zapis. Kada odaberete opciju pokretnih slika, kamera automatski otkriva pokret u kadru i snima još koji sekund pokreta, što unosi dinamiku u fotografiju. (Ako želite da isključite funkciju pokretnih slika, izaberite Postavke i isključite opciju Snimi pokretne slike.)

Takođe možete da snimite usporeni video zapis tako što ćete izabrati ikonu male kornjače na tražilu. Nakon toga možete čak i da dodate izuzetno usporen snimak u delove video zapisa.

Panoramske fotografije

Panorame su sjajno rešenje za prostrane pejzaže, velike grupe ljudi ili izuzetno visoke objekte (ako okrenete kameru na stranu).

Da biste prešli u režim panorame, dodirnite dugme Panorama. Dodirnite još jednom to dugme da biste započeli snimanje, a zatim polako okrećite kameru sleva nadesno (ili odozdo nagore) kako biste zahvatili čitavu scenu duž ekrana. Da biste završili snimanje, dodirnite Zaustavi.

Tajmer za fotografije i snimanje sa prekidima

Da biste snimali fotografije pomoću tajmera, izaberite ikonu tajmera za fotografije i dodirnite jedan od ponuđenih intervala okidanja – 2, 5 ili 10 sekundi. Tajmer možete da koristite i za snimanje sa prekidima! Izaberite Postavke i uverite se da je funkcija snimanja sa prekidima uključena. Kada koristite tajmer za fotografije, kamera će snimati fotografije u intervalu od 2, 5 ili 10 sekundi sve dok ne dodirnete dugme kamere ponovo.

Profesionalne kontrole

Da biste dobili precizniju kontrolu nad svakim snimkom, proširite opcije na gornjoj strani tražila kamere. Izaberite opciju, pa okretanjem birača prilagodite balans bele boje, fokus, osetljivost (ISO), brzinu zatvarača ili osvetljenost.

Svojstva

ID članka: 27927 - Poslednji pregled: 01.12.2016. - Verzija: 11

Povratne informacije