Zaštitite porodicu na mreži pomoću Windows bezbednosti

Primenjuje se na: SecurityWindows Defender for Windows 10

Funkcija „Opcije porodičnih funkcija“ u Windows bezbednosti pruža vam jednostavan pristup alatkama za upravljanje digitalnim životom vaše dece. Koristite opcije porodičnih funkcija kako biste održali uređaje dece očišćenim i ažuriranim uz najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10 i zaštitili decu dok su na mreži.

Da biste otvorili opcije porodičnih funkcija, izaberite dugme Start , a zatim i stavke Postavke  > Ažuriranje i bezbednost  > Windows bezbednost  > Opcije porodičnih funkcija .

Opcije porodičnih funkcija u programu Windows bezbednost

Da biste podesili postavke porodice ili da biste konfigurisali porodicu, izaberite stavku Prikaži postavke porodice da biste prešli u odeljak Porodica na lokaciji account.microsoft.com. (Možda će vam biti zatraženo da se prijavite koristeći Microsoft nalog.) Odatle možete da:

  • Kreirajte porodicu ili dodajte članove domaćinstva u postojeću porodicu.
  • Uplatite deci novac za kupovinu u Microsoft Store prodavnici. Takođe ćete moći da vidite njihovu potrošnju novca i stavke koje su kupili.
  • Proverite aktivnosti dece na mreži – možete čak i da blokirate neprikladne veb lokacije, aplikacije ili igre.
  • Postavite ograničenja vremena provedenog ispred ekrana za decu tako što ćete podesiti kada i koliko dugo mogu da koriste svoje uređaje.

Izaberite opciju Prikaži uređaje da biste videli sve uređaje koje ste vi i članovi vaše porodice koristili za prijavljivanje putem Microsoft naloga i da biste prikazali status ispravnosti i bezbednosti svih uređaja. Imajte na umu to da samo odrasle osobe u porodici mogu da prikažu sve uređaje. Možete da nabavite aplikacije i podršku za svoje uređaje. Kada je reč o mobilnim Windows uređajima, kao što su telefoni, laptopovi ili tableti, moći ćete da koristite funkciju Pronalaženje mog uređaja ako izgubite uređaj. (Možda ćete morati da uključite ovu funkciju na svom uređaju. Potražite više informacija u članku Pronalaženje i blokiranje izgubljenog Windows uređaja.)