Zaštita uređaja od bezbednosnih propusta vezanih za čipove

Primenjuje se na: SecurityWindows 10 MobileWindows 8.1

Microsoft je upoznat sa nedavno otkrivenim bezbednosnim propustom koji utiče na čipove nekoliko različitih proizvođača. Veliki broj uređaja i aplikacija biće pogođen ovim propustom, uključujući operativne sisteme, kao što je Windows, koji rade na navedenim čipovima. Da biste iskoristili raspoložive vidove zaštite, sledite ove korake da biste preuzeli najnovije ispravke za softver i hardver:

  1. Uverite se da je antivirusni softver ažuriran. Potražite najnovije informacije na veb lokaciji proizvođača softvera.

  2. Osigurajte redovno ažuriranje uređaja tako što ćete uključiti automatske ispravke.

  3. Proverite da li ste instalirali najnoviju bezbednosnu ispravku za operativni sistem Windows koju je objavio Microsoft. Ako su uključene automatske ispravke, ispravke bi trebalo da vam se automatski isporučuju, ali i dalje je potrebno da potvrdite da su instalirane. Potražite uputstva u članku Windows Update: najčešća pitanja.

  4. Instalirajte sve ispravke firmvera koje je objavio proizvođač uređaja. Ispravke firmvera bi trebalo da budu dostupne na veb lokaciji proizvođača uređaja.

Napomena: Korisnici koji instaliraju samo najnovije bezbednosne ispravke koje je objavio Microsoft neće biti u potpunosti zaštićeni od ovih propusta. Takođe, moraće da instaliraju primenljive ispravke firmvera proizvođača uređaja. Najpre treba instalirati ispravke antivirusnog softvera. Ispravke operativnog sistema i firmvera mogu se instalirati bilo kojim redosledom.

Preporučujemo vam da održite uređaj ažuriranim i bezbednim tako što ćete instalirati mesečne bezbednosne ispravke za Windows.

Najčešća pitanja

Evo nekih odgovora koji se odnose na nedavno otkrivene bezbednosne propuste koji utiču na čipove nekoliko različitih proizvođača.